Egy gyors és szép támadás elég volt a Ciprus elleni győzelemhez

2021. június 4. – 22:04

frissítve

Egy gyors és szép támadás elég volt a Ciprus elleni győzelemhez
Schäfer András győztes gólja után tiszteleg – Fotó: Huszti István/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Első valamirevaló támadását góllal fejezte be a magyar válogatott a Ciprus elleni felkészülésen, ezzel meg is nyerte a felkészülési meccset 1-0-ra. Kedden az írek jönnek, június 15-én pedig a most Spanyolországban 0-0-t játszó Portugália, akkor már az Eb-n láthatjuk a mieinket.

A Puskás Aréna nyitómeccse, vagyis 2019 novembere óta nem játszhatott nézők előtt hazai pályán a magyar futballválogatott. Ciprus ellen most 7500 néző várta a csapatot. Marco Rossi kedden kijelölte 26 fős keretét Ausztriában, a játékosok másnap érkeztek haza, hogy péntek este már Újpesten lépjenek pályára.

Percről-percre közvetítésünket itt nézheti meg.

A kapitány jó néhány alapemberét nem állította most a kezdőbe, Willi Orbán, Nagy Ádám, Sallai Roland és Szalai Ádám is kimaradt, a topligás játékosok közül Gulácsi Péter csapatkapitány lett. Bekerült viszont az NB I. gólkirálya, a paksi Hahn János, az ő személyében újoncot avattunk. A csapat sokszor igazolta tavaly ősszel, hogy akármilyen összeállításban is lép pályára, versenyképes, ezért is tudta megnyerni a B divíziót a Nemzetek Ligájában. A mostani ellenfél pedig ugyan jól kezdte a vb-selejtezőket, legyőzte például Szlovéniát, és gól nélküli meccset játszott Szlovákiával, de nem lehet a kontinens középcsapatai közé sem sorolni.

Ciprus viszonylag magasan és harcosan letámadta a magyar csapatot, ami nem ízlett az első percekben, de az első negyedóra összességében eseménytelenül telt. Az első félóra végén alakította első kisebb helyzetét a válogatott, akkor a szögletzászlónál Kleinheisler jól emelt a megiramodó Holender elé, aki már az ötösön belül járt, amikor lövésre vállalkozott, de lecsúszott a lábáról a labda, és mellément.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Elsősorban Kleinheisler László próbált ritmust váltani a középpályán és felgyorsítani, vagyis veszélyesebbé tenni a csapatot. A 36. percben szerzett gól után is az ő dinamikájára volt szükség, majd kiugratta a szélre húzódó, villámgyors Varga Kevint, aki remekül adott középre, és ugyan Holender Filip lyukat rúgott, Schäfer Andrásnak pont jó lett a labda, és 12 méterről, a kapus feje vágta a labdát. A Dunaszerdahelyen futballozó 22 éves középpályásnak ez volt az első találata a válogatottban.

A második félidő elején Ciprus lényegesen többet mutatott, mint a teljes első játékrészben, a csereként beállt Dibusz Dénesnek többször védenie kellett az 54. percben, mindkétszer Pittasz tette próbára. Erejükből ennyire telt, a mieink átvették az irányítást, később Varga Kevinnek volt egy veszélyes lövése.

Hat perccel a vége előtt Schäfer a meccs emberévé emelkedett, kis területen szép cselekkel harcolt ki egy tizenegyest, a tizenhatos oldalánál. A büntetőt Nikolics vállalta magára, erősen küldte a labdát a kapu bal oldala felé, de nem túlzottan jól helyezve, és a ciprusi kapus, Michail gyors vetődéssel kiütötte. Pár perccel később Bolla húzott el a jobb oldalon, középre lőtt, túl erősen, de Nikolics lemaradt róla.

Maradt az 1-0, de hamarosan jön a folytatás, mert kedden az írek ellen szintén Újpesten játszik a csapat, akkor a most pihenők is ott lesznek a pályán.

„Nagyon régen fociztam ennyi néző előtt, mintha egy másik sportot űznék így. Köszönjük a biztatást. A kapitány kiemeli, hogy labdabiztos játékosokra van szüksége, ennek próbáltam eleget tenni. A gólnál számítottam arra, hogy elém kerülhet a labda”

– mondta a meccs embere az M4 Sportnak, Schäfer András.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex
  • Magyarország-Ciprus 1-0 (1-0)
  • Szusza Ferenc Stadion, 7500 néző, v.: Matej Jug (szlovén)
  • gólszerző: Schäfer (36.)
  • sárga lap: Sigér (65.), illetve Pszaltisz (58.), Szoteriu (77.)
  • Magyarország: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Botka, Lang (Orbán 61.), Szalai A. – Lovrencsics (Bolla, 61.), Sigér (Nagy Á., 79.), Schäfer, Kleinheisler (Nego, a szünetben), Varga K. – Hahn (Nikolics, 61.), Holender
  • Ciprus: Michael – Karo (Andreu, 78.), Szoteriu, Ioannu – Avraam, Kasztanosz (Kiriaku, 63.), Artimatasz (Gogic, 71.), Pszaltisz (Panayotu, 71.) – Pittasz, Hrisztofi (Ilia, 63.), Papulisz (Loizu, 71.)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!