A Győr hétméteresekkel kapott ki a női kézi-BL-elődöntőben

2021. május 29. – 17:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Audi ETO KC nem jutott be az idei női kézilabda-Bajnokok Ligája döntőjébe. A budapesti Papp László Sportarénában rendezett szombati elődöntőben hétméteresekkel maradtak alul a francia Brest Bretagne ellen. A vasárnapi bronzmeccsen az orosz CSZKA Moszkva lesz a Győr ellenfele.

Másfél perc játék után máris kényszerszünet következett, mert mindkét eredményjelző elsötétült. A hiba elhárítása után mindkét csapat hatékonyan védekezett, a kapusok jól védtek, így a szokásosnál kevesebb akciógól született. A győri szélsők és átlövők meglepően rosszul céloztak, a Brest jó védekezése miatt pedig nem tudták megjátszani a beállókat. Ambros Martín vezetőedző a 19. percben időt kért és cserékkel próbálkozott, mert a Győr addig mindössze kétszer talált a kapuba akcióból, és a franciák már 7-4-re vezettek. Az első félidő után 11-8 volt az állás a javukra.

A második félidő hetedik percében Cleopatre Darleux már a tizedik győri lövést hárította, és bár a címvédő felzárkózott 12-11-re, hamar ismét négy gól volt a különbség. Ezután lendületbe jött a a Győr, és egy hatos gólsorozat közben az idén nyáron visszavonuló Görbicz Anita büntetőjével 4-3 után átvették a vezetést (16-15). A Brest 13 percig nem szerzett gólt, de ez a Győr számára csak a fordításhoz volt elég, megnyugtató előnyt nem tudtak kialakítani.

A Győri Audi ETO KC – Brest Bretagne Handball mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2021. május 29-én – Fotó: Illyés Tibor/MTI
A Győri Audi ETO KC – Brest Bretagne Handball mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2021. május 29-én – Fotó: Illyés Tibor/MTI

Alig több mint két perccel a rendes játékidő vége előtt a Győr emberhátrányba került, de Solberg ismét bravúrosan védett. Az utolsó percben 20-19-nél Görbicz hétméteresét a dán Sandra Toft kivédte, majd Durdina Jauković egyenlített, így 20-20-as döntetlennel zárult a rendes játékidő.

A kétszer ötperces ráadás sem hozott döntést, hol a Győr, hol a Brest vezetett egy góllal, a vége pedig 23-23-as döntetlen lett. Így hetesekkel dőlt el a meccs.

Hétméteresek:

  • Az első hetest a Brest végezte el, Ana Gros lövését Laura Glauser kivédte. 0-0
  • A Győrből Veronica Kristiansen a kapu fölé lőtt. 0-0.
  • Alicia Toublanc nem hibázott, kilőtte a bal alsó sarkot. 0–1
  • Görbicz Anita ezúttal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 1–1
  • Kalidiatou Niakaté bepattintotta a Győr kapujába. 1–2
  • Nze Minko lövését Cléopatre Darleux lábbal kivédte. 1–2
  • Durdina Jauković nem hibázott, a Brest nagy lépést tett a döntő felé. 1–3
  • Stine Oftedal a baln alsó sarokba lőtt, életben tartva a Győr esélyét. 2–3
  • Isabelle Gulldén belőtte, ezzel a Brest 2-4-re megnyerte a meccset.

A Győr 13. alkalommal játszott elődöntőt a BL-ben, ötödik alkalommal fordult elő, hogy a legjobb négy között búcsúzott, háromszor ezüst-, ötször pedig aranyérmet nyert. (MTI)

Eredmények, elődöntő:

Brest Bretagne (francia)-Győri Audi ETO KC 27-25 (11-8, 20-20, 22-22, 23-23) – hosszabbítás után

Gólszerzők: Gros 9, Jaukovic 5, Pop-Lazic 4, Toublanc, Gulldén 3-3, Niakate 2, Coatanea 1, illetve Kristiansen 8, Brattset, Amorim, Oftedal 3-3, Görbicz, Fodor, Nze Minko, Faluvégi 2-2

lövések/gólok: 50/27, illetve 50/25
kapusteljesítmény: 43, illetve 33 százalék
kiállítások: 10, illetve 8 perc

Vipers Kristiansand (norvég)-CSZKA Moszkva (orosz) 33-30 (18-12)

vasárnap:

a 3. helyért: Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva 15.15

döntő: Vipers Kristiansand-Brest Bretagne 18.00

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!