Hat év után lett újra a női kézilabda bajnoka a Ferencváros

2021. május 28. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva

Hat év után ismét a Ferencváros nyerte a női kézilabda NB I.-et, miután idénybeli utolsó mérkőzésén, pénteken házigazdaként 35-21-re legyőzte az MTK-t.

Bár a legnagyobb riválisnak, a Győri Audi ETO KC-nak még két mérkőzése hátravan a bajnokságból, és pontszámban még utol is tudja érni a Ferencvárost, az első helyet már nem szerezheti meg. A szabályok szerint pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények számítanak, és ez a Fradinak kedvez.

Hogy ez lehet a végkimenetel, arra már május elején számítani lehetett. A Győr ekkor kapott ki csúnyán a Fraditól, ami miatt a sikeredző Danyi Gábornak is távoznia kellett. Az érintett két csapat kimagaslik a magyar bajnokságból, a papírforma szerint a Fradi nem veszíthetett a győri győzelem után, és ezt igazolta is.

A Ferencváros 25 győzelemmel és egy vereséggel zárta az idényt, idén tizenharmadszor lett bajnok. Legutóbb a 2014/15-ös idényben lett első.

A Ferencváros csapata ünnepli a női kézilabda NB I. bajnoki címétFotó: Illyés Tibor/MTI
A Ferencváros csapata ünnepli a női kézilabda NB I. bajnoki címétFotó: Illyés Tibor/MTI

Az aranyérmeket Nagy László, a magyar szövetség (MKSZ) alelnöke akasztotta a bajnokcsapat játékosainak nyakába, majd Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita tőle vehette át a bajnoki trófeát is, írta az MTI.

„Jó volt ez a tavasz: bajnoki cím és olimpiai kvótaszerzés, ezzel legközelebb is kiegyezem” – értékelt gyermekét kezében tartva az M4 Sportnak Elek Gábor, aki egyben a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. „Jól alkalmazkodtunk ehhez a minden szempontból nehéz évhez” – mondta Elek.

Szucsánszki Zita hangsúlyozta: nagyon nehezen telt az idő a meccs alatt. „Borzasztóan büszke vagyok a csapatra” – mondta, egyben megköszönve a kilátogató szurkolók támogatását. – „Lélekben velünk voltak az év elején is, itt a végén pedig végképp.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!