Kirúgták a győri kézilabdások vezetőedzőjét, Danyi Gábort

2021. május 7. – 14:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felmentették a munkavégzés alól Danyi Gábort, a Győri Audi ETO KC vezetőedzőjét, miután a Fradi női kézisei nagy meglepetésre 31-22-re legyőzték a címvédő csapatot. Mindkét csapatnak negyven pontja van 21 meccs után, így ha az idény végén is pontegyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmények döntenek a bajnoki címről, ami az FTC-nek kedvez.

A klub közleményében az áll, hogy a Győri Audi ETO KC vezetése értékelte a szerdai mérkőzést, és 2021. május 7-i hatállyal felmentette Danyi Gábort a vezetőedzői teendők ellátása alól. A Fradi egyébként 2017 óta először verte meg a Győrt, és 2015-ben volt legutóbb bajnok.

Dr. Bartha Csaba klubvezetőtől is idéztek a nyilatkozatban. Amellett, hogy megköszönte Danyi munkáját, ezt is mondta:

„A Ferencváros elleni meccs után az a minimum, hogy elnézést kell kérnem a csapatunk teljesítménye miatt. Szurkolóink, akik folyamatosan biztattak és követtek minket a járvány legnehezebb időszakában is nem ezt érdemelték az év egyik legfontosabb mérkőzésén. (…) Sajnálattal hoztuk meg azt a döntést miszerint a mai nappal felmentjük a munkavégzés alól Danyi Gábor vezetőedzőt, munkaszerződését megszüntetjük. A csapat felkészítésével a Debrecen elleni mérkőzésre Görbicz Anitát, Kun Attilát és Holanek Zoltánt bízom meg.”

Danyi 2011 és 2018 között volt a csapat másodedzője, a spanyol Ambros Martín 2018-as távozása után pedig ő lett a vezetőedző, 2019-ben az ő irányításával nyerte meg a csapat a BL-döntőt Budapesten. Az edző a szezon végén távozott volna a Győrtől, miután hivatalosan kiderült februárban, hogy Ambros Martínt visszahozzák a csapathoz, noha Danyinak nemzetközi szinten nem volt vesztes meccse. Martín visszatérése már januárban nyílt titok volt, hiszen az Európa-bajnokság után menesztették az orosz válogatottól, és a város polgármestere is beszélt az érkezéséről.

Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a francia Brest Bretagne ellen játszott mérkőzésen 2021. január 23-án – Fotó: Krizsán Csaba / MTI
Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a francia Brest Bretagne ellen játszott mérkőzésen 2021. január 23-án – Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Még februárban kiderült az is, hogy a brazil világbajnok átlövő Eduarda Amorim nem vonul vissza, hanem a Rosztov csapatában folytatja a következő szezonban, és a franciák világbajnoka, Beatrice Edwige követi őt.

A győriek teljesítményén sokáig nem látszott a bizonytalanság, a szerdai meccsen viszont hatványozottan előjött. Sokszor elképzelés nélkül, szétesően, egyénieskedve játszottak, és már a félidőben 6 gólos hátrányba kerültek.

A bajnokságban még öt találkozón kell részt vennie a csapatnak: a közlemény szerint a Magyar Kupa elődöntőben a Ferencváros ellen lehet bejutni a döntőbe, míg a Bajnokok Ligája négyes döntőjében május utolsó hétvégéjén a Brest Bretagne vár a zöld-fehérekre a budapesti döntőben.

Danyi Siófokon folytatja majd, emellett ő a válogatott másodedzője is, így ott lehet a tokiói olimpián.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!