Kiütötték a Fradi női kézisei a BL-döntőre készülő Győrt

2021. május 5. – 17:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros óriási meglepetésre 31-22-re legyőzte a címvédő Győri Audi ETO KC-t a női kézilabda NB I. szerdai rangadóján, és lépéselőnybe került a bajnoki címért zajló csatában.

Mindkét csapatnak negyven pontja van 21 meccs után, és amennyiben az idény végén is pontegyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmények döntenek a bajnoki címről, ami az FTC-nek kedvez, mert február elején 33-27-re kapott ki Győrben.

A Fradi már a félidőben 17-11-re vezetett, és a fordulás után az volt a kérdés, hogy tudja-e szűkíteni a különbséget a vendégcsapat, vagy megadja az ellenfelének az esélyt a bajnoki aranyéremre. A 23-13-as Fradi-vezetésnél már látszott, a Győr csak a megsemmisítő vereséget kerülheti el.

A Győr helyzetét nehezítette a világbajnok francia Edwige sérülése, mert a két beállós játékot, az egyik kedvenc fegyverét nem tudta alkalmazni a csapat. A Fradi sikerének értékét növeli, hogy a válogatott kapus Janurik Kinga műtéte miatt nem játszhatott, az irányító Kovacsics Anikó vállsérülése miatt nem pihent. (Az olimpiára mindketten felépülhetnek.) A hazai csapat védekezése remekül működött, a norvég irányítót, Stine Oftedalt ki tudták kapcsolni a játékból, csapatjáték nem is alakult ki, inkább csak előkészület nélkül ellövöldözték a labdákat.

A ferencvárosiaknál a holland Angela Malestein tíz, a német Emily Bölk nyolc gólt dobott, Bíró Blanka pedig 39 százalékos hatékonysággal védett. A másik oldalon a norvég Veronica Kristiansen öt találatig jutott. A győriek legutóbb tavaly január 22-én veszítettek bajnokit, akkor Siófokon kaptak ki 34-29-re.

„Az első félidő jó és eredményes játéka után kezdtük elhinni, hogy a győzelem mellett a kívánt különbség is összejöhet. Sok fantázia volt ebben a mérkőzésben. Nem akarok még az aranyról beszélni, de innen már nagyon rossz érzés lenne, ha elcsúsznánk”

– értékelt Elek Gábor az M4-nek a meccs után.

Még öt forduló van hátra a bajnokságból, a Fradira még Debrecenben és Székesfehérváron vár nehéz meccs, de mindkettőn esélyesebb, és a sorsát a kezébe vette. Az utolsó fordulóra május 29-én kerül sor, akkor az MTK-t fogadják.

A Fradi 2017 óta először verte meg a Győrt, és 2015-ben volt legutóbb bajnok. A jövő héten a Magyar Kupában is találkozik a két csapat. A győriek május végén megnyerhetik a Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!