A Manchester United és a Villarreal jutott be az Európa-liga döntőjébe

2021. május 7. – 00:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester United és a Villarreal jutott be az Európa-liga idei döntőjébe. Az angol klub az elődöntő csütörtöki visszavágóján ugyan 3-2-re kikapott az AS Romától, de 8-5-ös összesítéssel ők bizonyultak jobbnak. A Villarreal 0-0-s döntetlent játszott az Arsenal otthonában, így az odavágón elért 2-1-es győzelem a spanyol csapat továbbjutását jelentette.

A megnyugtató, négygólos előnnyel Rómába érkező Manchester United a visszavágón Edinson Cavani 39. percben szerzett góljával tovább növelte az előnyét. A második félidőben azonban három perc alatt fordítottak az olaszok: az 57. percben Edin Dzeko, a 60. percben pedig Bryan Cristante talált a kapuba. Cavani második góljával viszont hamar egyenlített az MU. A rómaiak a hajrában ismét betaláltak, Nicola Zalewski lövése után a labda a Manchester United brazil védőjén, Alex Tellesen irányt változtatott, és a kapuban kötött ki. Ez azonban csak a viszonylag tisztes búcsúhoz volt elegendő az AS Romának.

A másik elődöntőn az Arsenal és a Villarreal összecsapása kevés helyzetet hozott, a londoniaknak szerencséjük sem volt, többször is a kapufát találták el. A gól nélküli döntetlen a spanyolok továbbjutását jelentette, mivel az első meccset 2-1-re nyerték meg.

Az Európa-liga döntőjét május 26-án rendezik Gdanskban, az Európai labdarúgó-szövetség hétfői bejelentése szerint 9500 néző előtt. Az El-ben – valamint elődjében, az UEFA Kupában – a Manchester United csak egyszer, 2017-ben volt döntős, akkor az Ajaxot győzték le 2-0-ra. A Villarreal története első európai kupadöntőjére készülhet, ugyanakkor az edzőjük, Unai Emery még a Sevilla edzőjeként háromszor is megnyerte az Európa-ligát. (MTI)

Eredmények, elődöntő, visszavágók:

Arsenal (angol)-Villarreal (spanyol) 0-0
Továbbjutott: a Villarreal, 2-1-es összesítéssel.

AS Roma (olasz)-Manchester United (angol) 3-2 (0-1)
gólszerzők: Dzeko (57.), Cristante (60.), Zalewski (83.), illetve Cavani (39., 68.)
Tj.: a Manchester United, 8-5-ös összesítéssel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!