A magyar férfi kéziválogatott Portugáliával, Izlanddal és Hollandiával került egy csoportba a hazai rendezésű Eb-n

2021. május 6. – 19:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi kézilabda-válogatott Portugáliával, Izlanddal és Hollandiával került azonos csoportba a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének sorsolásán – írja az MTI.

A magyar válogatottat a B csoportba került a csütörtöki sorsoláson, az első kalapból Portugália, a harmadikból Izland, a negyedikből pedig Hollandia került még ide. Az Eb-re kijutó 24 csapatot hat csoportba osztották, minden csoportból az első kettő jut a középdöntőbe, ahol a magyarok – továbbjutás esetén – az A és a C csoportból érkezőkkel találkoznak.

A január 13-30. között zajló torna lesz a 15. férfi Európa-bajnokság, a magyar válogatott a csoportmeccseket az új népligeti arénában játssza majd. Az Eb-t öt városban rendezik, Budapest mellett még Debrecenben, Szegeden, Pozsonyban és Kassán lesznek mérkőzések. Az egyik középdöntő-csoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad majd otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a döntőt is Budapesten rendezik.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak azt nyilatkozta, hogy „rendkívül kiegyensúlyozott, elfogadható, teljesen jó” csoportba került a magyar csapat. Hozzátette, olyan ellenfeleket kaptak, akiket ismernek, mert a közelmúltban játszottak velük. Szerinte a csoportellenfelek közül Hollandiára is nagyon oda kell figyelni, mert szisztematikusan dolgozó, feltörekvő együttes, amelynek sok fiatal játékosa szerepel Németországban. Úgy látja, Izland mindenkire veszélyes lehet, Portugália pedig nagyon kellemetlen ellenfél, amely régóta együtt játszik és fokozatosan fejlődik, ezért ellenük is nagyon komolyan fel kell készülni.

Gulyás elmondta, hogy a magyar csapat legközelebb szeptember végén találkozik, utána havonta lesz három-négynapos összetartása, novemberben már edzőmérkőzést is fognak játszani, az Európa-bajnokság előtti edzőtábor pedig december közepén kezdődik. Reményei szerint ősztől ismét telt ház előtt rendezhetik a bajnoki meccseket, és a játékosok visszaszoknak a nézők jelenlétéhez a koronavírus-járvány miatti zárt kapus találkozók után.

„Mindannyian tudjuk, milyen nehézségekkel és kihívásokkal kell szembenéznünk az egyetemes sport világában is, de az eltökéltségünk változatlan: minden idők legjobb, élményekben gazdag Európa-bajnokságát szeretnénk megrendezni” – mondta Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

A sorsoláson Michael Wiederer, az európai szövetség elnöke átadta Bánhidi Bencének az Eurokupa-serleget. A magyar válogatott múlt szombaton a horvátok legyőzésével biztosította a sorozat megnyerését.

A 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság csoportbeosztása:

  • A csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
  • B csoport (Budapest): Magyarország, Portugália, Izland, Hollandia
  • C csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
  • D csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
  • E csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
  • F csoport (Kassa): Norvégia, Szlovákia, Oroszország, Litvánia
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!