Újabb válogatott kapus repült a Herthától, Jens Lehmann rasszista megjegyzést tett

2021. május 5. – 12:15

frissítve

Újabb válogatott kapus repült a Herthától, Jens Lehmann rasszista megjegyzést tett
Jens Lehmannt feketekvótázós telefonos üzenete után nagyon gyorsan kitették a Hertha felügyelő bizottságából – Fotó: Martin Meissner/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Azonnali hatállyal felmondott a Hertha BSC futballcsapata a korábbi válogatott kapusnak, Jens Lehmann-nak. Lehmann a klub felügyelőbizottságának tagja volt, tanácsadó is egyben, ezt a jogviszonyát szüntette meg Lars Windhorst, a klub legnagyobb befektetője, miután Lehmann kedd este rasszista megjegyzést tett. A szakítás tényét szerda délelőtt közölte Windhorst szóvivője a dpa hírügynökséggel.

A sztori úgy indult, hogy a 61-szeres válogatott, vb-bronzérmes Lehmann a Whatsappon küldött üzenetet az egykor a válogatottban szintén szereplő Dennis Aogónak, amiben viccesen feketekvótázott egyet. A pontos beszélgetést nem ismerjük, azt nem hozták nyilvánosságra, a szövegkörnyezet nélkül nehezen érthető, mire vonatkozott Lehmann kérdése, ami után mosolygós jelet rakott.

„Tulajdonképpen Dennis nálatok a kvótafekete?”

Aogo ezt az üzenetet megosztotta a nyilvánosság előtt. A 34 éves Aogo jelenleg a Sky televíziós csatornánál dolgozik szakkommentároként, tavaly hagyta abba a futballt. Édesapja nigériai, édesanyja német, korábban a Hamburgban és a Stuttgartban játszott, ahol Lehmann is. Aogo kedd este épp a Manchester City – PSG BL-elődöntőről osztotta meg a gondolatait.

Aogo a válogatottban 12-szer szerepelt, 2010-ben mutatkozott be, Lehmann két évvel korábban fejezte be válogatottbeli szereplését, együtt már nem képviselték Németországot. Lehmann azonnal bocsánatot kért tőle, a Bildben szerda reggel relativizálni igyekezett az üzenetet, de a kvótázásra elég érzékeny Németország. A Hertha nagyon gyorsan rövidre zárta ezt a történetet, és pár órán belül menesztette a korábban az Arsenalban is megforduló kapust.

Ahogy a Hertha kapusedzője, Petry Zsolt történetét villámgyorsan lezárták a klubnál. Az egykori magyar válogatott kapus április elején egy magyarországi interjúban kifogásolta az európai bevándorlási politikát, erkölcsi leépülésnek nevezte. A sokszínűség chartáját aláíró Hertha a következő napon eltávolította a kapusedzői pozíciójából. Petryről Dárdai Pál önéletrajzi könyvében azt olvashattuk, hogy német-magyar kettős állampolgár. Petry az interjú után Németországban úgy védekezett, hogy a szivárványcsaládokra utaló fontos részt kihagyták a mondandójából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!