Mourinho máris talált munkát, az AS Roma edzője lesz

2021. május 4. – 16:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sokáig maradt szerződés nélkül a Tottenham Hotspurtól kirúgott José Mourinho. A portugál futballedző nyártól az AS Roma csapatát vezeti, három évre írt alá.

Mourinho 17 hónapot töltött el a Tottenhamnél, de nem sikerült neki magasabb szintre hozni az angol csapatot, amikor április 19-én kirúgták, a klub még európai kupaindulást érő helyen sem állt. A portugál is mélyponton volt, karrierje során először szenvedett el egy szezonon belül 10 vereséget csapatával.

Most megint egy olyan csapathoz kerül, ami nincs a bajnokság legjobbjai között. Az AS Roma pillanatnyilag a hetedik az olasz ligában, de ennél természetesen nagyra törőbb terveik vannak.

José Mourinho a Tottenham Hotspur március 14-ei meccsénFotó: Dan Mullan/AFP
José Mourinho a Tottenham Hotspur március 14-ei meccsénFotó: Dan Mullan/AFP

Mourinho arról beszélt, hogy amikor a klub tulajdonosaival és a Tiago Pinto főigazgatóval találkozott, akkor egyből világossá vált számára, hogy ugyanolyan ambícióik vannak, győztes projektet akarnak összerakni. „A Roma-szurkolók hihetetlen szenvedélye győzött meg, hogy vállaljam el a munkát, már alig várom a következő szezonrajtot” – mondta a portugál edző.

Mourinho korábban már dolgozott Olaszországban, az Internazionaléval bajnokságot és Bajnokok Ligáját is tudott nyerni.

„Tudjuk, hogy egy sikeres sportprojekt felépítése időbe telik, türelemre van szükség, és a megfelelő embereket a nekik megfelelő pozícióba kell helyezni. Mi felettébb bízunk abban, hogy José a tökéletes edző a projektünkhöz, mind a rövid távú, mind a hosszú távú terveinkhez” – mondta Pinto.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!