A Ligakupa-döntő előtt kirúgta José Mourinhót a Tottenham

2021. április 19. – 12:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Tottenham Hotspur hétfőn menesztette a csapat vezetőedzőjét, José Mourinhót – írja a BBC. A klub közleménye szerint Mourinho edzői stábjának, João Sacramentónak, Nuno Santosnak, Carlos Lalinnak és Giovanni Cerrának is megköszönték a munkáját.

Az elnök, Daniel Levy így nyilatkozott: „José és edzői stábja velünk volt a legnehezebb időszakokban is. José igazi profi, aki a világjárvány idején óriási rugalmasságról tett tanúbizonyságot. Személyes szinten élveztem a vele való közös munkát, és sajnálom, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan azt mindketten elképzeltük. Mindig szívesen látjuk majd itt, és szeretnénk megköszönni neki és az edzői stábjának a közreműködését.”

A csapat hétfői edzését Ryan Mason, a klub egyik ifiedzője tartja. Azt egyelőre nem közölték, hogy ki lesz Mourinho utódja.

José Mourinho – Fotó: NEIL HALL / POOL / AFP
José Mourinho – Fotó: NEIL HALL / POOL / AFP

A portugál edző 17 hónnappal ezelőtt, 2019 novemberében vette át a londoni csapat irányítását. A 2019/20-as szezont a 6. helyen fejezte be vele a Tottenham. A mostani szezonban, 32 forduló után jelenleg a 7. helyen állnak az angol bajnokságban. Az elmúlt három bajnoki mérkőzésükön csupán két pontot szereztek, és márciusban a Dinamo Zagreb ellen kiestek az Európa-ligából.

Mourinho menesztése ennek ellenére is váratlan, mivel a Tottenham vasárnap Ligakupa-döntőt játszik a Manchester Cityvel.

A Tottenham Hotspur egyike annak a 12 klubnak, amelyek hétfő hajnalban közös közleményben jelentették be, hogy létrehozzák az Európai Szuperligát.

Frissítés: Mourinho menesztése után több helyen is felmerült az a hír, hogy a kirúgásának köze lehet az új szuperliga megalapításához. Állítólag Mourinho hétfő délelőtt nem volt hajlandó edzést tartani, miután a klub bejelentette, hogy megalapítják az Európai Szuperligát.

A The Athletic azonban cáfolta, hogy összefüggés lenne az edzőváltás és az új sorozat születése között. Azt írják, hogy forrásaik szerint az elbocsátás kizárólag a legutóbbi eredmények miatt történt. A klub jelenleg csak a hetedik helyen áll a Premier League-ben, és kevés esélyük van arra, hogy a legjobb négyben zárják a szezont.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!