25 millió euróért vásárolta ki Gulácsiék edzőjét a Bayern München

2021. április 27. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

A következő szezontól Julian Nagelsmann lesz a Bayern München futballcsapatának edzője. A bajor klub 25 millió euróért vásárolta ki a trénert az RB Leipzigtól.

A Bayern némileg váratlanul érhette, hogy sikeredzőjük Hansi Flick bejelentette, hogy a szezon végén felbontja 2023-ig szóló szerződését, de elég gyorsan tudták pótolni. A német bajnokságból, egyik legnagyobb ellenfelüktől, az RB Leipzigból hozták el Nagelsmannt.

Az MTI azt írta, Nagelsmannt rekordösszegű lelépési díjért, 25 millió euróért szerezték meg a riválistól. Németországban eddig az osztrák Adi Hütter volt a legdrágább tréner, aki 7,5 millió euróért ül át a nyáron a Frankfurttól a Borussia Mönchengladbach kispadjára. Nemzetközi szinten pedig a portugál Andre Villas Boas tartja a rekordot, aki 2011-ben 15 millióért váltott a Portótól a Chelsea-hez.

A 33 Nagelsmann 2019-ben szerződött Lipcsébe, korábban pedig a Hoffenheim edzője volt. A fiatal szakember – aki a magyar válogatott Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik edzője Lipcsében – az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott a Leipziggel.

Julian Nagelsmann egy 2017-es Hoffenheim-Bayern München-meccsen szökkenFotó: Sebastien El Saqqa/dpa/AFP
Julian Nagelsmann egy 2017-es Hoffenheim-Bayern München-meccsen szökkenFotó: Sebastien El Saqqa/dpa/AFP

„Julian Nagelsmann egy új edzőnemzedéket képvisel. Fiatal kora ellenére már lenyűgöző pályafutást tudhat maga mögött, és meggyőződésünk, hogy vele folytatni tudjuk az elmúlt évek sikereit. Hansi Flicknek pedig mindig helye lesz a klub történelemkönyvében” – mondta Herbert Hainer Bayern-elnök. „

A hírek szerint az amerikai Jesse Marsch a legesélyesebb a megüresedett edzői posztra a Leipzignál, így Szoboszlai Dominik ismét együtt dolgozhat korábbi trénerével. A 47 éves szakvezető korábban segédedzőként is dolgozott Lipcsében, 2019 óta pedig az osztrák testvérklubot, a Red Bull Salzburgot irányítja. Marsch egyelőre csak annyit nyilatkozott, hogy nagyszerű ötletnek tartaná, ha lehetőséghez jutna vezetőedzőként Lipcsében.

A Bayerntől távozó Flicket már szinte mindenki a német válogatott következő szövetségi kapitányaként látja, de ő egyelőre homályosan fogalmazott terveiről. Hogy miért távozhatott a sikerek ellenére a Bayerntől, arról ebben a cikkükben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!