A nullapontos Eb ellenére Gera Zoltán maradt az U21-es szövetségi kapitány

2021. április 21. – 21:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is Gera Zoltán irányítja az U21-es futballválogatottat a magyar szövetség (MLSZ) szerdai elnökségi ülésének döntése értelmében.

Az MLSZ beszámolója szerint a testület meghallgatta a szakember részletes szakmai beszámolóját a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságról, melynek csoportkörében pont nélkül búcsúzott a magyar csapat.

Gera azt mondta, a korosztálynak a játék színvonala és az eredményesség terén is jelentősen fejlődnie kell. Elismerte, hogy hibákat követett el az Eb-n, a szakmai stábbal és a játékosok teljesítményével sem volt teljesen elégedett.

Az Európa-bajnokság után írt elemzésünket itt olvashatják >>>

„Az elnökség a beszámolóban elhangzottak értékelése után úgy döntött, hogy a pályája elején járó edző érdemes a folytatás és a bizonyítás lehetőségére. A tagokat Gera Zoltán reális és önkritikus helyzetelemzése, illetve a jövőre vonatkozó elhivatottsága, a szükséges változtatásokkal kapcsolatos elképzelései, sportolói tapasztalata és gyarapodó szakmai felkészültsége győzte meg” – olvasható az indoklásban.

Gera Zoltán a hazai U21-es Európa-bajnokságonFotó: Kovács Tamás/MTI
Gera Zoltán a hazai U21-es Európa-bajnokságonFotó: Kovács Tamás/MTI

Az MLSZ elnökségi tagjai gratuláltak a Ferencvárosnak a 32. bajnoki címéhez, egyben arról is határoztak, hogy támogatják a klub kérését, miszerint az ünnepség és az OTP Bank Liga megnyeréséért járó serleg átadása a május 8-i zárómérkőzés után az Albert Flórián-szobornál legyen.

A Bozsik Program folytatásáról is határoztak az ülésen: „Az MLSZ a mérkőzések megtartásával kapcsolatban változatlanul a kormányzat járványügyi intézkedéseit követi. Összhangban az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatainak újranyitásával, a Bozsik Program rendezvényei is elindulhatnak. A megfelelő járványügyi szabályok betartása és betartatása azonban kulcskérdés a folytatáshoz: az utánpótlásprogram szervezői erre kiemelt hangsúlyt fordítanak. A tornákon való részvétel senki számára sem kötelező, a nevezés önkéntes jellegű. Az előre bejelentetett távolmaradásnak nincs semmilyen következménye.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!