Hamilton fél hajszállal, de verte a Red Bullokat az időmérőn Imolában

2021. április 17. – 15:18

frissítve

Hamilton fél hajszállal, de verte a Red Bullokat az időmérőn Imolában
Az Emilia Romagna-i Nagydíj időmérőjének győztese, Lewis Hamilton – Fotó: Jennifer Lorenzini / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Bahreini Nagydíjon nagyszerű bemutatkozást produkáló újonc, Cunoda Juki (Yuki Tsunoda) balesete okozott meglepetést az Emilia Romagna-i Nagydíj szombati időmérőjén Imolában, a japán pilóta szokatlanul nagy hiba után törte ripityára az AlphaTauri hátulját. Ez különösen azért volt fájdalmas, mert előzetesen remek, bőven a legjobb 10 közötti teljesítményre számíthattak a csapatnál.

Meglepetés jutott az időmérő első harmadának végére is, ugyanis a korán kieső Cunoda mellett a papírformának megfelelően a két Haas, illetve egyáltalán nem várt módon a két Alfa Romeo esett ki – ez egyben azt is jelentette, hogy mindkét Williams bejutott a legjobb 15-be.

Nem az olasz kötődésű csapatok napja volt a szombati, legalábbis azt nézve, hogy a télen a Ferrarihoz igazolt Carlos Sainz még a legjobb 10 közé sem jutott be – a spanyol pilóta mellett a szokatlanul gyenge időt összehozó Fernando Alonso (Alpine), a két Williams, illetve Sebastian Vettel (Aston Martin) ragadt az időmérő második harmadában.

Meglepetésből, vagyis majdnem meglepetésből az időmérő legvégére is jutott – a McLarent vezető Lando Norris hiába ment rettentően jó időt, a kör közben négy kerékkel elhagyta a pályát, így a végül a harmadik helyett csak a hetedik helyről indulhat. Az első rajthelyet Lewis Hamilton szerezte meg, ez már a 30. pálya karrierje során, ahol a pole-ból indulhat. Mögötte iszonyatosan szorosan alakult a sorrend, a két Red Bull közül Sergio Pérez 35, Max Verstappen pedig mindössze 87 ezredmásodperccel követte Hamiltont. A hétszeres világbajnok pilóta csapattársa, Valtteri Bottas csak a nyolcadik helyre kvalifikálta magát.

Az időmérő alapján maradt a 2021-es szezon elejére várható trend, miszerint a Mercedes és Red Bull nagyon egy szinten van, és aki épp előrébb van valamivel, az is csak egy hajszállal. Ez Imolában most Hamilton volt, de így, hogy Bottas csak a nyolcadik helyről indulhat majd, nem lesz ott hátvédnek neki a két Red Bull-lal szemben, ami stratégiai szempontból mindenképp gyengíti Hamilton pozícióját a versenyre.

A vasárnapi futam 15.00-kor rajtol majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!