103 olimpiára készülő magyar sportoló nem kérte az oltást

2021. április 15. – 08:05

Másolás

Vágólapra másolva

Soron kívül, a Moderna vakcinájával kezdték meg január végén az idei tokiói nyári olimpiára és a 2022-es pekingi téli olimpiára készülő sportolók oltását, ehhez előzetesen egy 868 fős listát állítottak össze, amire azok kerülhettek fel, akiknek van esélyük a tokiói vagy a pekingi olimpián való részvételre. Ez a lista nem tartalmazott egyetlen sportvezetőt sem.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint március közepére összesen 271 sportolót és 190, a felkészülésüket segítő szakembert, edzőt oltottak be, pontosabban ennyien kapták meg addigra legalább az oltás első dózisát.

Szerdán újabb adatokat tett közzé a honlapján a MOB. Eszerint lezárult az oltási program első köre, „amelynek során – az előzetes listán 868 nyári és téli sportoló szerepelt – eddig (január 29. és április 14. között) 665-en kapták meg legalább az első oltást, 512-en a másodikat is.”

Vékássy Bálint MOB-főtitkár 32-en azért nem kapták meg, mert kiskorúak, 20-an pedig betegség miatt estek el tőle egyelőre, ám olyanok is voltak, nem is kevesen, akik nem kérték:

a főtitkár 103 ilyen sportolót említett.

37-en várólistán vannak, őket a következő körben oltják majd. Összesen pedig 702 sportoló lesz beoltva. Az elnökség hangsúlyozta az oltás fontosságát, noha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ezt nem teszi kötelezővé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!