Dárdai a Petry-ügyről: Kemény, ami történt

2021. április 10. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

Dárdai Pált, a Hertha edzőjét is megkérdezték Petry Zsolt esetéről a Mönchengladbach elleni meccs előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón. A magyar kapusedzőt azért rúgta ki azonnali hatállyal a Hertha futballcsapata, mert egy interjúban a bevándorlást erkölcsi leépülésnek nevezte. A klub jelezte, hogy nem tudott az interjúról, és hogy Petry nyilatkozata nem illeszkedik a Hertha toleranciával és esélyegyenlőséggel, sokszínűséggel kapcsolatos szellemiségéhez.

„Mindannyian profik vagyunk a klubban. Azt gondolom, hogy Petry Zsolt is profitált a Herthánál eltöltött időszakból, a legjobb tudása szerint dolgozott. Mondtam neki, gyere, mondd el a csapatnak, ami történt. Ő odaállt a csapat elé, elmondott mindent, és elbúcsúzott. A sport is üzlet, az egyik ember elmegy, és másik jön helyette. Az edzőknél is így megy. Furcsa érzés, nincs idő róla beszélni, reagálni sem rá. Nagyon keményen hangzik, de ez így van. Jó volt vele, de a játékosoknak új kapusedzőre van szükségük. Kemény, ami történt” – mondta Dárdai, hozzátéve, hogy megy tovább az élet, a fiatalok valószínűleg elégedettek lesznek az új kapusedzővel.

Szokásos pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor is kitért a Petry-ügyre. A miniszterelnök nem akarta minősíteni Németországot, de megjegyezte, hogy a liberális politika ma elnyomó Európában, Petry pedig nincs egyedül, „mindannyian vele vagyunk”. Petry kirúgása miatt a külügyminisztérium csütörtökön bekérette Németország budapesti nagykövetét. Az ügy hátteréről ebben a 13+1 pontos elemzésben írtuk bővebben.

A Hertha 15. helyen áll a Bundesligában, ugyanannyi pontja van, mint a már kieső helyen álló Mainznak. Szombati ellenfele, a Mönchengladbach kilencedik a német bajnokságban.

(via NSO)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!