Blikk: Hosszú Katinka edzésterve Németországban kötött ki, fotó van a vevőről

2021. április 8. – 08:58

frissítve

Blikk: Hosszú Katinka edzésterve Németországban kötött ki, fotó van a vevőről
Hosszú Katinka a magyar bajnokságon nem úszott jól, a májusi Eb-n javíthat a Duna Arénában – Fotó: Stephan Kempinaire/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy fotó alapján be lehet azonosítani, ki vásárolta meg Hosszú Katinka edzéstervét, állította a Blikknek egy neve elhallgatását kérő bennfentes. A lap arról nem ír, mennyire bizonyító erejű egy fotó, de arra talán fény derülhet, kinek a közvetítésével jutottak el a dokumentumok Németországba. A rejtélyes és egy kicsit érthetetlen ügyet a Magyar Úszó Szövetség vizsgálja, ki lehetett az, aki Németországba adta el a terveket 50 ezer euróért.

A történetet sok minden árnyalja:

  • Németországban nincs olyan képességű úszó, akinek segítséget jelentene egy ilyen edzésterv, egy ilyen mértékű befektetés nem indokolt
  • Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila azt mondja, bárkinek megmutatja, hogyan úszik a felkészülés alatt tanítványa, nincsenek titkai. Milák edzőpartnerei, akik ugyanazt a programot teljesítették, a márciusi bajnokságon nem úsztak jól, ő igen.
  • Hosszú fájdalomtűrő képessége, még az élsportolók közt is kimagasló, más nemigen bírja ki azt a terhelést, amit ő.
  • Hosszú folyamatosan versenyzett, amíg lehetett, ennek megfelelően az edzések a gyakori versenyekre voltak szabva, most pedig elvétve rendeznek versenyeket, az azokkal járó fizikai és mentális terhelés egyszerűen kiesik.
  • Azt nem tudjuk, hány évesen végezte Hosszú azokat a gyakorlatokat, amik a tervekben szerepelnek
  • Egy élsportolónál minden évben változniuk kell az edzéseknek, tekintettel kell lenni az öregedésre, a regenerációra.

Hosszú Katinka egyébként az országos bajnokságon nem úszott jól, a két vegyes számban elmaradt attól az eredménytől, amit önmagától várt. A bajnokság után azt nyilatkozta, csak másodlagos, hányadik lesz az olimpián.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!