Tiger Woods 120 km/h-val hajtott neki egy fának februárban

2021. április 7. – 21:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyorshajtás okozta Tiger Woodsnak, a világ legismertebb golfozójának a súlyos autóbalesetét februárban.

Los Angeles County rendőrsége szerdán jelentette be, hogy a sztár a megengedett 45 mérföld per óra (72 km/h) helyett 84-87 mérföldes óránkénti sebességgel (135-140 km/h-s) haladt, és amikor egy fának csapódott, 120 km/h volt a sebessége.

Arra nem találtak bizonyítékot, hogy Woods bármilyen tudatmódosító szer befolyása alatt vezetett volna, és a vizsgálat szerint a nagy sebesség miatt a rossz úton elveszítette uralmát az autó felett. A rendőrség azt közölte, hogy Woods valószínűleg nem használta a telefonját vezetés közben, de az autó fedélzeti adatai arra utalnak, hogy fék helyett véletlenül a gázra taposhatott, amikor rájött, hogy elvesztette a kontrollt a kocsi felett.

A 45 éves golfozó február 23-án szenvedett autóbalesetet Los Angeles közelében. A kocsija lesodródott az útról, és többször megpördülve az oldalán landolt. A játékos jobb lábszára és bokája roncsolódott, több nyílt törése volt, több órán át operálták, ennek során a sípcsontját, valamint a bokacsontját is rögzíteni kellett csavarokkal. Az akkori előrejelzések szerint hónapokba telhet, mire újra járni fog, és azóta sem tudni, mikor térhet vissza a versenyzéshez.

Woods karrierje során elég sok hullámvölgyet megélt már. A 2000-es évek elején élte sportolói karrierjének legfényesebb korszakát, de 2008 után csak kisebb feltámadásokra futotta neki, hol sérülései, hol botrányai hátráltatták a jó teljesítményben. Autós sztorija is több volt már, 2008-ban például saját háza előtt hajtott neki egy tűzcsapnak, éppen balhézott a feleségével, majd 2017-ben egy autóban találtak rá rendőrök a teljesen begyógyszerezett golfozóra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!