Meglepetéssel indult az F1-szezon, Verstappené a bahreini időmérő

2021. március 27. – 17:10

frissítve

Meglepetéssel indult az F1-szezon, Verstappené a bahreini időmérő
A Bahreini Nagydíj időmérőjét nyerő Max Verstappen a Red Bullban – Andrej Isakovic / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az előszezon tesztje után óriási izgalommal várta mindenki az F1-szezonnyitót jelentő Bahreini Nagydíj időmérőjét, hogy végre kiderüljön, a sorban hét világbajnoki címet gyűjtő Mercedes csak altatta-e a mezőnyt, vagy a Red Bull valóban előnybe tudott kerülni a téli fejlesztéseiknek és a 2021-re hozott szabálymódosításoknak köszönhetően.

Bahreinben gyorsan kiderült, hogy nincs a Mercedes kezében eltitkolt csodafegyver, valóban a Red Bullnál az előny.

Mielőtt ezt megtudtuk volna, óriási meglepetésre az időmérő első harmadában, a 16-20. helyek között rekedt az Aston Martinhoz igazolt négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, illetve Esteban Ocon az Alpine-nal. Mellettük a két Haas, illetve Nicholas Latifi a Williamsszel esett ki. Vettelt ráadásul mindkét Williams előzte, ami nem túl jó ajánlólevél az új munkahelyén.

Eközben az AlphaTaurit vezető újonc, Cunoda Juki (Yuki Tsunoda) a második helyen kezdett Max Vertappen mögött, de ennél is izgalmasabb volt, hogy a Q1 elején az első 13 pilóta 1 másodpercen belül volt – mindez azt jelzi, hogy működnek az F1 az esélykiegyenlítést célzó intézkedései.

A szoros állás nem, a sorrend viszont sokat borult már az időmérő második harmadára is, méghozzá őrült módon: a két Ferrari zárt az élen úgy, hogy egyetlen ezredmásodperc volt Carlos Sainz előnye Charles Leclerc előtt, mögöttük pedig Mercedes-McLaren-Mercedes-McLaren sorrend jött – az előszezonban királyának kikiáltott Red Bull pedig csak a hetedik helyen jött Max Verstappennel, a másik pilótájuk, Sergio Pérez tovább sem jutott a legjobb 10-be. Fontos hozzátenni, hogy a Mercedes a 2020-as hagyományt folytatva közepes, tehát lassabb gumikeveréken hozta majdnem a többiek tempóját.

Hamar kiderült viszont, hogy ez csalóka volt, Verstappen ugyanis mindenkinél jobb volt az időmérő legvégén, olyannyira, hogy majdnem 4 tizedmásodpercet vert mindenkire – ilyesmit tavaly még a Mercedestől szoktunk meg. Vestappen mögött Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Charles Leclerc volt a sorrend, de egyikük sem tudta megszorítani a Red Bull hollandját, aki vasárnap az élről rajtolhat majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!