Jürgen Klopp nem érti, miért a Liverpoolnál és Lipcsénél is fertőzöttebb Budapesten kell játszaniuk BL-nyolcaddöntőt

2021. március 10. – 19:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország futball-nagyhatalommá vált, ha nem is a magyar csapatok játékerejének, hanem a Puskás Arénában egymás után megrendezett rangadóknak köszönhetően. Ahogy arról részletes meccslistát mellékelve írtunk, a 2019-ben átadott 67 ezres stadion az elmúlt hetekben, hónapokban sorra fogadja be a nemzetközi meccseket, és sorra hirdetik meg az újabb – nézők nélkül megrendezett – találkozókat. Ennek oka, hogy Magyarország a külföldi sportolókat, futballcsapatokat különösebb korlátozások nélkül engedi be az országba, és a sportolók is karanténkötelezettség nélkül utazhatnak innen tovább.

Ez különösen az angol csapatok BL-meccseinél jelent komoly vonzerőt, ugyanis például a német csapatoknak a németországi szabályok szerint az Angliából való hazatérés után két hétre karanténba kellene vonulniuk, ám ez teljesen összeegyeztethetetlen lenne a futballnaptárral.

Azonban ezt a sajátos futballturizmust nem mindenki tartja jó ötletnek, különösen azok nem, akik a magyar járványhelyzetet összevetik akár a brit, akár a német állapotokkal. Jürgen Klopp, a szerdán az RB Leipziggel „otthoni” visszavágót játszó (amúgy hatmeccses vereségsorozattal kínlódó) Liverpool edzője például a Guardian-nek bevallotta, „nem érti száz százalékosan”, miért kell pont Budapesten lejátszani a három hete „idegenben” 2-0-ra megnyert BL-nyolcaddöntő visszavágóját:

Ha összehasonlítják a lipcsei, liverpooli és budapesti állapotokat, és komolyan vesszük a számokat, egy város akad, ahol biztosan nem szabadna játszani, és az nem Lipcse vagy Liverpool. De úgy látjuk, Budapesten mindent úgy készítettek elő, mint legutóbb. Akkor minden rendben volt, és az ottaniak boldogok, hogy megrendezhetik ezeket a meccseket. Nekem nincs problémám a két meccs lejátszásával. Ha ez jó az UEFA-nak, akkor így kell megmentenünk az idei versenysorozatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!