Padlón a Liverpool: sorrendben hatodszor bukott el hazai pályán

2021. március 7. – 17:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol bajnokság 28. fordulójában a Liverpool nem tudta megszakítani rossz sorozatát, és a kiesés ellen harcoló Fulham ellen hazai pályán kapott ki 1-0-ra. Az előző öt meccs sorozatához illeszkedik a a vasárnapi eredmény.

  • Burnley – 0-1
  • Brighton – 0-1
  • Manchester City – 1-4
  • Everton – 0-2
  • Chelsea – 0-1

A bajnoki címvédő elveszítette szinte a teljes védelmét a szezon alatt (van Dijk, Matip, Gomez, Henderson, Kabak), ami az egész csapatjátékra kihatással van, jól mutatja ezt a rúgott gólok száma. Vasárnap mindössze három kapuralövésig jutottak el a 90 perc alatt a Fulham ellen. A hajrában Alisson kapus is előrement, a beívelés után Areola a léc alól ütötte ki a labdát, így maradt az állás.

A mindent eldöntő gólt a 45. percben egy szabadrúgás után érte el a vendégcsapat, Szalah sokat várt, nem vágta ki azonnal a labdát, Lemina közbeugrott, elsodorta a labdát, és védhetetlenül lőtt a jobb alsó sarokba.

A Liverpool már csak a hetedik helyen áll, és a mély hullámvölgy miatt veszélybe került a klub Bajnokok Ligája szereplése is. 43 pontja van Jürgen Klopp csapatának, 4 ponttal szerzett kevesebbet, mint a negyedik Chelsea, és egy meccsel többet játszott.

A vasárnapi rangadón a Manchester City hazai pályán nem tudta folytatni győzelmi szériáját. Pep Guardiola csapata 21 meccset nyert zsinórban, a Manchester United ellen azonban elfogyott a lendületük, és 2-0-ra kikaptak. Mindkét félidő elején kaptak egy gólt, az elsőben Bruno Fernandes értékesített egy tizenegyest, a másodikban Shaw szerzett labdát a félpályánál, előrement vele, és egy kényszerítő után rúgta a labdát a kapu bal sarkába.

A City 65 ponttal magabiztosan vezeti a bajnokságot, a második helyezett United 54-nél jár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!