Füttykoncert jelezte az AusOpenen, mit gondolnak az ausztrálok a járványkezelésről

2021. február 22. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

Nehézkesen sikerült megtartani az Australian Open teniszverseny vasárnapi férfi döntője után a beszédeket Melbourne-ben, miután a közönség több tagja is heves fütyüléssel jelezte nemtetszését a verseny szervezőinek beszéde alatt.

A fütyülések és bekiabálások akkor jöttek, amikor az ausztrál teniszszövetség elnöke, Jayne Hrdlicka a koronavírus-járvány közepén megtartott torna végén a vakcina érkezésével erősödő optimizmusról, majd a torna megrendezéséhez nyújtott, a tartományi kormánytól érkező segítségről beszélt.

A heves reakciókat minden bizonnyal az váltotta ki, hogy egyrészt Victoria államban ötnapos zárlatot rendeltek el egy nagyobb járványhullám indulásától tartva, ugyanakkor a tenisztornát nem állították le, és az esetszám sem emelkedett. A vakcina szó említésére érkező fütty pedig nem magának a vakcinának, hanem az Ausztráliában késve induló oltóprógramnak szólt – az országban csak február 22-én, hétfők kezdték meg az oltást, a Pfizer vakcinájából érkezett első 60 ezer adagot az egészségügyi dolgozóknak kezdték beadni.

A vasárnapi döntő után elszabadult szuroklói indulatokat gusztustalannak nevezte Michael McCormack ausztrál miniszterelnök-helyettes, aki semmilyen eseményen nem szeret ilyesmit látni, főleg nem sporteseményen. Hozzátette, hogy a vakcina érkezése segít majd, hogy az ország mielőbb visszatérhessen a koronavírus-járvány előtti időszakhoz.

A vasárnapi férfi döntőben Novak Djoković három szettben nyert a negyedik kiemelt Danyiil Medvegyev ellen, ezzel kilencedszer nyerte meg az Australian Opent, és összesen 18. Grand Slam-győzelmét szerezte, így már csak két GS-sikerre van lemaradva Roger Federer és Rafael Nadal mögött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!