Haalandnak kétszer annyi gólja van, mint a 20 éves Messinek volt

2021. február 18. – 14:45

frissítve

Haalandnak kétszer annyi gólja van, mint a 20 éves Messinek volt
Haaland egy másik dimenzióban futballozik – Fotó: Reuters/Marcelo del Pozo

Másolás

Vágólapra másolva

A német bajnokságban gyengélkedő Dortmund 3-2-re nyert Sevillában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A norvég Erling Haaland volt a meccs hőse, az első gól előtt ő harcolt meg egy labdáért, a másodikat úgy rúgta, hogy az ellenfél kapujától 50 méterre kapott egy labdát, onnan indult meg a kapu felé. A harmadiknál egy kontratámadást értékesített. A meccs után nem a megszokott köszönet hangzott el tőle.

„Hálás vagyok Kylian Mbappénak. A Barcelonának rúgott három lenyűgöző gólja inspirált engem. Az edzőm is bízott bennem, azt mondta, hogy az én napom lesz a szerdai. Igaza lett”

– idézte az uefa.com a csatárt.

A 20 éves, 194 centis Haaland fizikai adottságai és a sebessége lenyűgözőek, ahogy az is, amit eddig elért. Íme egy gyors gyűjtés erről.

  • A mostani volt a hatodik duplája – 13 meccsen játszott eddig a Bajnokok Ligájában
  • Ez volt a 18. találata a Bajnokok Ligájában a Salzburg és a Dortmund színeiben játszott eddig
  • Nyolc góllal vezeti az idei góllövőlistát a legrangosabb sorozatban
  • Idén egyébként 24 meccsen 25 gól került a neve mellé
  • 31 Bundesliga meccsen már 28 gólnál jár.

Összehasonlításul: Messi és a spanyol Raúl 21. születésnapja előtt 8 BL-gólt lőtt.

A Dortmundhoz még 2024-ig szerződés köti, és ugyan már sokan a Real Madridban látják, nem biztos, hogy a nyáron kivásárolja valaki a német klubtól. 2022-ben 75 millió euróért távozhat, ha igaz a szerződéséről kiderült titkos záradék.

A Marca kigyűjtötte Kylian Mbappé legfontosabb adatait, és a spanyol szaklap azt írta a cikkében, hogy Messi és Ronaldo örök harca már hamarosan a múlté lesz. A világbajnok francia mutatói hasonlóak Haalandéhoz, 21 éves kora előtt 19 gólt lőtt a BL-ben, ezzel van versenyben most a norvég. Nézzük mit ért el más összevetésben a félelmetes sebességre képes Mbappé.

  • 80 gólt lőtt 98 francia bajnoki meccsen
  • 24 gólt ért el 41 BL-mérkőzésen
  • Idén 21 gólnál jár 29 hivatalos meccsen,
  • Az BL-szezonban hat meccsen öt gólt ért el.

A 22 éves Mbappé szerződése 2022-ben jár le, hogy a Real Madrid szeretné megszerezni, nyílt titok, ráadásul a francia Zidane a spanyolok edzője. A csatár azonban jól érzi magát Párizsban, és nem szívesen mozdulna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!