A saját kapujától indult Mbappé a gólja előtt, 39 km/h volt a végsebessége

2021. február 08. – 10:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A francia bajnokság vasárnap esti zárómeccsén a PSG gyorsan vezetést szerzett a Marseille otthonában, a kilencedik percben a világbajnok Kylian Mbappé végigrohant a pályán, és a kapura terelte a labdát. Hogy végigrohant, azt most szó szerint kell érteni.

Ahogy a videón is látszik, a hazai csapat rúgott szögletet, Mbappé a gólvonal közelében helyezkedik, aztán egyszer csak belelendült, és a kontratámadást ő fejezte be. A végsebessége 39 km/h – ahogy a számlálón látszik. A csatár a 2018-as világbajnokságon 37 km/h-s sprinttel kápráztatta el a világot, de 2017-ben 44-et ért el, a Lille védői így nem tudták utolérni.

A jamaicai sprinter Usain Bolt átlagsebessége, amikor elérte a világrekordot 2009-ben, 37 km/h volt, a maximális sebessége pedig majdnem elérte az ötvenet. Neki viszont nem kellett törődnie a labdával, csak a futásra összpontosított.

A Sportbible statisztikái szerint Mbappén kívül 35 körüli sebességre képes még a futballpályán Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Mohamed Szalah (Liverpool), Kingsley Coman (Bayern München), Inaki Williams (Bilbao) és Leroy Sané (Bayern) is.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!