Dárdai Pál: Kemény küzdelem lesz a kiesés ellen

2021. február 14. – 15:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton két vereség után a Stuttgart ellen szerezte meg első pontját Dárdai Pál a Herthával azóta, hogy visszatért a berlini csapathoz, de nem úgy tűnik, hogy ettől elbízta volna magát. A magyar szakember a meccs után úgy fogalmazott, hogy kemény küzdelem lesz a szezon hátralevő része a kiesés ellen, és az utolsó fordulóig nem lesz egyszerű dolguk, az idei évre pedig már kiállítottak magukról egy bizonyítványt, csak rá kell nézni a tabellára – írja az MTI.

A korábbi magyar szövetségi kapitány külön kitért a szombaton kiegyenlítő, 17 éves Luca Netz-re, aki a klub történetének a legfiatalabb gólszerzője lett. A fiatal balhátvéd iránt a hírek szerint a Bayern München is érdeklődik, Dárdai szerint pedig igazi csiszolatlan gyémánt, ezért megpróbálják majd hosszú távra magukhoz kötni.

Luca Netz a Hertha egyenlítő gólja után a február 13-án rendezett Stuttgart – Hertha meccsen.Forrás: Tom Weller / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Luca Netz a Hertha egyenlítő gólja után a február 13-án rendezett Stuttgart – Hertha meccsen.Forrás: Tom Weller / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

A Hertha 21 forduló után a tabella 15. helyén áll 18 ponttal, mindössze egy pontra a kiesőzónától. Így aztán tényleg nem lesz egyszerű dolga a szezon hátralevő részében, pláne úgy, hogy eddig három meccsen egy pontot szedett össze. A hátralevő 13 meccsen így legalább 23 pontot kellene még szereznie – már ha hinni lehet a német Kickernek, amely korábban arról írt, hogy eredményességi záradék is került a szerződésébe –, amihez a Herthának legalább öt meccset meg kéne nyernie. Ez persze a lehető legrosszabb forgatókönyv, ebben az esetben ugyanis az összes többi meccsét döntetlenre kellene hoznia.

Előző időszakában a 44 éves magyar edző egyébként rendre arról beszélt, hogy legyen meg a 40 pont, utána már minden ráadás, de a kiesést valószínűleg ennél kevesebbel is el tudnák kerülni, 35 pont általában már kényelmesen bent maradnak az első osztályban a csapatok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!