Lejtmenetben a Liverpool, sorban harmadik bajnokiján kapott ki

2021. február 13. – 17:19

Másolás

Vágólapra másolva

A tavaly az angol futballbajnokságot megnyerő Liverpool lejtmenetben egymás után a harmadik vereségét szenvedte el Jürgen Klopp csapata a Premier League-ben. A Leicester City ellen az utolsó bő húsz percben omlott össze, és kapott ki 3-1-re.

A Liverpool sok sérültje miatt egy nem túl erős kerettel állt ki a Leicester City ellen. A címvédő csapatból többek között hiányzott Virgil Van Dijk, Joel Matip, Divock Origi és Naby Keita is, aztán a 17. percben még James Milnert is le kellett cserélni.

Mindennek ellenére a 67. percben mégis a Liverpool szerezte meg a vezetést, Mohamed Szalah talált be. Az egygólos előnyt 11 percig őrizték is, amikor James Maddison oldalról érkező szabadrúgása ment be a kapusba. Három perc múlva Jamie Vardy már a vezetést is megszerezte a Leicesternek. A csatárnak nem volt nehéz dolga, Allison Becker kapus robbant ki nem túl átgondoltan egy felívelésre a 16-oson túlra, de nem sikerült tisztáznia, így Vardy üres kapuba lőhetett. A 85. percben pedig a már kissé szétesett védelmet kihasználva Harvey Barnes lőtt még egy gólt.

Allison Becker kapus ekkor már nem volt sehol, Vardy góljával 2-1-re ment a LeicesterFotó: AFP
Allison Becker kapus ekkor már nem volt sehol, Vardy góljával 2-1-re ment a LeicesterFotó: AFP

A vereséggel a Liverpool a harmadikról a negyedik helyre csúszott, de a 24. fordulóból még sok meccs van hátra, így akár a hatodik helyig is zuhanhat a címvédő. A Leicester a győzelmével a harmadik helyre lépett.

A Liverpool legközelebb kedden játszik, a Bajnokok Ligája meccsét ráadásul Budapesten játssza majd le az angol klub az RB Leipziggal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!