Portugáliában lesz a szezon harmadik Forma–1-es versenye

2021. február 10. – 18:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Portugál Nagydíj is bekerül az idei Forma–1-es versenynaptárba, a futamot május 2-án rendezik Algarvéban, írja az MTI.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport világtanácsa december közepén fogadta el a Forma–1-es világbajnokság 2021-es versenynaptárát, amelyben rekordot jelentő 23 futam szerepel, közte augusztus 1-jén a Magyar Nagydíj. Az április 25-re kiírt futam helyszíne ugyanakkor azóta sem volt ismert: abban az időpontban a koronavírus-járvány miatt tavalyról elhalasztott első Vietnami Nagydíjra került volna sor, ám Hanoi idén sem vállalja a rendezést a járvány miatt.

A BBC és a Sky Sports szerint a portugáliai Algarve lesz a beugró, de a futamra nem április utolsó, hanem május első vasárnapján kerül sor. A csapatokkal csütörtökön közlik hivatalosan az információt. A Portimao közelében lévő algarvei pályán tavaly októberben rendeztek először Forma–1-es futamot. Lewis Hamilton itt aratta 92. futamgyőzelmét, amellyel megdöntötte Michael Schumacher korábbi rekordját. Az idei szezon a tervek szerint március 28-án kezdődik Bahreinben, a második futam Imolában lesz április 18-án, és ezt követi majd a Portugál Nagydíj.

A Portugál Nagydíj 2020. október 25-én – Fotó: Armando Franca / POOL / AFP
A Portugál Nagydíj 2020. október 25-én – Fotó: Armando Franca / POOL / AFP

A Forma–1 elnöke, Stefano Domenicali a múlt héten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, teljesen biztos abban, hogy a világjárvány ellenére mind a 23 versenyt megrendezik, azonban azt is hozzátette, hogy mindez nagy kihívás lesz, ami bizonyos rugalmasságot is igényel a sportágtól.

Portugália jelenleg az Egyesült Királyság vörös listáján szereplő 33 ország egyike, és a jövő hétfőtől életbe lépő új szabályok szerint az innen érkezőknek tíz napig karanténban kell lenniük egy szállodában. Ez alól az élsportolók sem mentesülnek, bár ez még változhat a májusi futamig. A Forma–1 vezetése továbbra is figyelemmel követi a járványhelyzetet alakulását: korábban az Ausztrál Nagydíjat márciusról novemberre ütemezték át, az áprilisi kínai futamot pedig elhalasztották.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!