Australian Open: Fucsovics hatalmas csatában legyűrte Wawrinkát, bejutott a harmadik fordulóba

2021. február 10. – 05:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fucsovics Márton három mérkőzéslabdát hárítva legyőzte a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinkát az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában, írja az MTI. Az előző négy összecsapásból az ATP-rangsorban 55. Fucsovics egyet tudott megnyerni, 2018-ban Genfben, amikor végül megszerezte karrierje eddigi egyetlen tornagyőzelmét.

„Két napja volt a 29. születésnapom, de most kilencvennek érzem magam, nagyon elfáradtam. Hihetetlen buzdítást kaptam az itteni magyaroktól, emellett erős voltam mentálisan és fizikálisan is. Sokat vagyok a konditeremben, nagyszerű csapatom és erőnléti edzőm van, rengeteget tréningezünk, ennek az eredménye ez a siker. Ami Stant illeti, tudtam, hogy visszajön a harmadik szettben, nagyon kemény ellenfél és persze háromszoros Grand Slam-bajnok is”

– értékelt a meccs után.

Eredmény:

férfiak, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Fucsovics Márton–Stan Wawrinka (svájci, 17.) 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6 (11-9)

Korábban Babos Tímea kikapott az orosz Anasztaszija Potapovától a második fordulóban, ezzel kiesett.

Eredmény:

nők, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Anasztaszija Potapova (orosz)–Babos Tímea 6:2, 6:4

A legfrissebb világranglistán Babos a 114., Potapova a 101., a magyar teniszező az első fordulóban a belga Ysaline Bonaventure-t búcsúztatta.

Babos Tímea párosban négyszeres Grand Slam-győztes. Legutóbb tavaly ősszel, a koronavírus-járvány miatt októberben megtartott párizsi Roland Garrost nyerte meg a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán. Párosban ezúttal nem indult, pedig Melbourne-ben is ő a címvédő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!