8 másodperc alatt 8 pontot szerezve nyert a Washington az idei szezon legőrültebb NBA-meccsén

2021. február 1. – 07:03

Másolás

Vágólapra másolva

Őrületes hajrát hozott az NBA-ben a Brooklyn Nets és a Washington Wizards meccse. A Wizards 3 győzelemmel és 12 vereséggel várta a James Harden érkezésével szupercsapattá váló Netset, és egészen 8,1 másodperccel a vége előtt úgy is tűnt, hogy ezt a mérkőzést is elveszítik.

A Wizards öt pont hátrányban volt, amikor 7,6 másodperccel a vége előtt a 37 pontot szerző Bradley Beal eleresztett egy sikeres hárompontost. Ezután azonnal megszerezte a labdát a Wizards, Garrison Matthews kipasszolta Russell Westbrooknak, aki egy tőle szokatlan hárompontossal megfordította az eredményt.

De itt még nem volt vége, két másodperccel a vége előtt a Nets még fordíthatott volna, de Timothe Luwawu-Cabarrot egészen közelről nem dobta bedobni a mindent eldöntő ziccert.

Végül a Wizards még bedobott két büntetőt, és még így is volt minimális esély az egyenlítésre, végül Kevin Durantnak nem sikerült bedobnia egészen messziről, és maradt 149-146-os eredmény.

Westbrook és Beal ketten együtt 78 pontot szereztek a Washingtonnak, miközben a Brooklyn négy játékosa is 23 pont fölött végzett. A meccs azért is volt különösen pikáns, mert egyszerre volt pályán az Oklahoma Thunder 2012-ben egészen a döntőig jutó triója, James Harden, Russell Westbrook és Kevin Durant. Durant másfél év sérülés után csak pár hete kezdett el rendszeresen játszani Brooklynban, majd nemrég csatlakozott hozzá James Harden is, aki nem kis balhé közepette hagyta ott Houstont. Azt a Houstont, ahol előző szezonban éppen Russell Westbrook volt a csapattársa, de az irányítót állítólag éppen azért cserélték el nyáron Washingtonba, mert nem igazán működött jól Hardennel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!