Mikola István veszi kézbe a megrongálódott Puskás-szobor ügyét

2021. január 29. – 08:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön írtunk arról, hogy a Manchester United és az Aston Villa kapusa, Mark Bosnich is megosztotta a Twitterén a képet a nem jó állapotban lévő melbourne-i Puskás-szoborról. Írtunk a városban működő konzulátusnak, ahonnan ezt a választ kaptuk.

„Tudomásunk van a szobor sajnálatos megrongáltságáról. Megtettük a szükséges lépéseket a szobor helyre hozataláért, az illetékes hatóságnak való bejelentéssel egyetemben. Dr. Mikola István nagykövet szombaton személyesen is látogatást tesz a Puskás szobornál, amire az elmúlt hónapokban nem volt lehetősége a Covid-19 világjárvány következtében hatályban lévő ausztrál szigorú utazási korlátozások miatt” – írták.

A szobrot a magyarság jelképének szánták 2017-es átadásakor, most hiányzik róla a Puskást méltató tábla, megsérült a talapzata. Puskás hazatérése előtt 1989 és 1991 között edzőként dolgozott a városban.

Melbourne tavaly 112 napot töltött vesztegzár alatt, januárban alig regisztráltak koronavírusos megbetegedést, de az országba érkezőkre 14 napos karantén vár, emiatt a teniszbajnokságra érkezők háborogtak is, de szóba sem jöhetett, hogy kivételezzenek velük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!