Cseh Lászlót vakbélgyulladással műtötték

2021. január 19. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

Cseh László egyszerű gyomorrontásra gyanakodott, majd belázasodott, kibírhatatlan hasi fájdalmai voltak, így orvosai tanácsára múlt hét hétfőn elment a kórházba, ahol kiderült: meg kell műteni a vakbelét. A többszörös olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok sportoló erről először az Inforádiónak beszélt.

Cseh László a decemberi kaposvári országos úszóbajnokságon váratlanul két döntőt is lemondott, összecsomagolt és hazament. Az eset után az edzője elmondta, hogy összenyomta a rá nehezedő teher. Meghalt az édesapja, elmaradt az olimpia, és más magánjellegű problémái is voltak. Most mentális szakemberhez jár.

A 35 éves úszó a műtét után néhány napot kórházban töltött, még most is lábadozik, az ünnepek után elkezdett edzésekkel értelemszerűen felhagyott. Amint lehet, újból elkezdi a felkészülést, úgy tervezi, január utolsó hetében már úszhat.

Hogy ott lehet-e az olimpián, az nagy kérdés. Egyre több politikus és sportvezető fogalmaz egyre bizonytalanabbul, ha a nyári tokiói olimpiáról kérdezik, a japán közvélemény pedig kifejezetten olimpiaellenes. Az olimpiát újból már nem lehet halasztani, ha idén sem tudják megrendezni, akkor törlik a nyári játékokat, és legközelebb 2024-ben rendezik meg Párizsban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!