Cseh László két döntőt lemondott, és hazament az országos bajnokságról

2020. december 10. – 13:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kaposváron zajló, szombatig tartó országos úszóbajnokság második versenynapján Cseh László 200 vegyesen sem állt rajthoz, és bejelentette, nem versenyez tovább, majd hazament. (A bajnoki arany Kós Hubert nyakába került.) A programból még hátralévő 100 pillangón már nem áll rajthoz, és nem csap össze Milák Kristóffal, valamint Szabó Szebasztiánnal.

A 35 éves versenyző bejutott a 200 pillangó szerdai döntőjébe, de csak a hetedik helyen, azt a döntőt sem vállalta. 200 vegyesen az ötödik idővel jutott a fináléba, 2:06,98-as idejénél majdnem 10 másodperccel úszott jobbat a tavalyi világbajnokságon.

Cseh László 200 vegyesen a tavalyi világbajnokságon – Fotó: AFP, François-Xavier MARIT
Cseh László 200 vegyesen a tavalyi világbajnokságon – Fotó: AFP, François-Xavier MARIT

Cseh novemberben azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy szeretne még egyszer nagyon jól úszni. „Elég furcsa lenne, ha úgy vágnék neki egy versenynek, hogy nem akarok győzni: ha beugrom a medencébe, én akarok a legjobb lenni.”

Közvetlenül az ob előtt arról beszélt a kétszeres világbajnok, ha jól megy az úszás, abból csak erőt meríthet, amennyiben viszont ennek az ellenkezője következne be, át kell gondolja a jövőjét.

Márciusban újra országos bajnokságot rendeznek, ami az olimpia előtti fontos, egyben utolsó felmérő lesz. Cseh 2004-től valamennyi olimpiáról éremmel tért haza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!