62 ponttal karriercsúcsot dobott Stephen Curry a Portland ellen

2021. január 4. – 05:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azok után, hogy edzésen több mint száz hárompontost dobott be egymás után, Stephen Curry élesben is olyan formát mutat, amiért a korosztálya legjobb irányítójának tartják. A Golden State Warriors játékosa a Portland Trail Blazers elleni meccsen megdöntötte a saját pontrekordját.

A Warriors Portlandben játszott idegenben, és végül 137-122-es eredménnyel legyőzték a nyugati riválisukat. A győzelemből Curry összesen 62 szerzett ponttal vette ki a részét, aminél többet még soha életében nem dobott NBA-mérkőzésen. Curry 36 perc játékidő alatt 16-ból 8 hárompontost bedobott, mindössze egy büntetőt hibázott a 19-ből, és 5 lepattanó mellé szerzett még 4 asszisztot is. Az ESPN azt írja, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi pontot utoljára Kobe Bryant szerzett még 2005-ben, amikor szintén 62 pontot szerzett a Dallas ellen, bár ehhez a Lakers legendájának csak 33 percre volt szüksége annak idején. Curry karriercsúcsához az is kellett, hogy csak az első negyedben 22 pontot szórt az ellenfélnek.

Ezzel az eredménnyel a karácsonykor elstartoló 2020/2021-es szezon nyugati főcsoportjában a Warriors a 8., a Trail Blazers pedig a 7. helyen áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!