Stephen Curry lazán bedobott 105 hárompontost sorozatban

2020. december 27. – 13:38

frissítve

Stephen Curry lazán bedobott 105 hárompontost sorozatban
Fotó: Sarah Stier/Getty Images/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Stephen Curry a modern kosárlabda egyik legnagyobb alakja, a Golden State Warriors csapatával háromszoros NBA-bajnok, sokak szerint egyenesen forradalmasította a játékot az utóbbi években azzal, ahogyan a hárompontos kosarakat szórja. Az NBA örökranglistáján most a 3. helyen áll 2499 triplával (11 bajnokság alatt), de még ennél is erősebb adat, hogy átlagosan 43%-os hatékonysággal dobja be a hárompontosokat. Mármint éles meccsen. Edzésen, tét, és az ellenfél zavaró játékosai nélkül egy kicsit jobban megy neki, konkrétan így:

Ez pontosan 105 dobás és abból 105 kosár, sorozatban, egyetlen hiba nélkül, 5 percen keresztül (illetve a videón csak 103 szerepel, mert a harmadik után kezdték el csak felvenni). Az edző Steve Kerr szerint az eddigi rekordja egy 77-es sorozat volt, amit most alaposan sikerült felülmúlni a Chicago Bulls elleni meccs előtti edzésen, bemelegítésként.

A Warriors egyébként elég rosszul kezdte az NBA idei szezonját, két meccsből két vereséggel áll. A bajnokság a héten kezdődött, miután a koronavírus-járvány miatt többször elhalasztották a startot.

(CBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!