A tokiói olimpián himnusz helyett népdalt hallgathatnak az orosz sportolók

2020. december 26. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az Orosz Olimpiai Bizottság elnök, Sztanyiszlav Pozdnyakov arra számít, hogy a következő nyári és téli olimpián a himnusz helyett egy népdalt fognak lejátszani az orosz sportolóknak, mivel Oroszországot kitiltották ezekről a játékokról.

Oroszországot a moszkvai doppinglaborban történt manipulációk miatt zárták ki két évre a nemzetközi sporteseményekről. A sportolóik részt vehetnek ezeken, de csak semlegesként, nem vonulhatnak az orosz zászló alatt és a himnuszukat sem játszhatják le. Erre volt példa a 2018-as phjongcsangi téli olimpia is, ahol Olimpiai sportolók Oroszországból megnevezéssel indulhattak a versenyzőik. Oroszországot eredetileg négy évre tiltotta ki a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, de Sportdöntőbíróság két évre mérsékelte a büntetést.

A Match TV-nek nyilatkozó Pozdnyakov azt mondta, hogy a himnusz helyett mit kaphatnak például a dobogón állva az orosz sportolók, az a Nemzetközi Olimpiai Bizottságon (NOB) is múlik.

„Nehéznek tűnik, hogy lejátsszák a himnuszunkat, eléggé korlátozva vagyunk. Habár mi bármilyen olyan zenét vagy altt lejátszhatunk, amire közvetlenül vagy asszociálva lehet Oroszországra gondolni. Amint megkaptuk a NOB javaslatait, felállítunk egy művészi bizottságot, hogy versenyt hirdessenek a dalok között” – mondta Pozdnyakov.

A jelenlegi szabályok szerint az oroszoknak az olimpián a hivatalos olimpiai himnuszt kell lejátszani.

(via Insidethegames)

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!