Nagyon akarta a Lipcse, ez döntött Szoboszlainál

2020. december 20. – 17:42

Másolás

Vágólapra másolva

„Úgy éreztem, hogy ők tényleg akarnak” – fogalmazta meg a legfontosabb érvet Szoboszlai Dominik amellett, hogy miért a német Bundesligában szereplő RB Leipzig csapatához igazolt. Az osztrák Red Bull Salzburgot elhagyó 20 éves támadó középpályás az M4 Sportnak adott hosszabb interjút az átigazolása után, amellyel egyébként a legdrágább magyar futballista lett.

„Sok minden van most bennem, mivel elég nagy lépést tettem a karrieremben. Azt gondolom, hogy a legjobb döntést hoztuk meg hárman, édesapámmal és menedzseremmel együtt” – mondta Szoboszlai, aki szerint a fejlődése szempontjából kifejezetten fontos volt, hogy olyan csapatba menjen, ahol játéklehetőséghez is jut. Elmondta, hogy nagyon sok csapat részéről volt kapcsolatfelvétel, ám csak a Lipcse esetében érezte azt, hogy mindenképp őt akarják.

Ugyanakkor nem vár könnyű feladat a szintén a magyar válogatottat erősítő Gulácsi Péter és Willi Orbán mellé igazoló Szoboszlaira, aki ezzel tisztában is van. „Ez egy összeszokott csapat, odamegyek én, és akkor nem az lesz, hogy egyből bedobnak a mély vízbe. Vagy lehet, az lesz, akkor viszont meg kell állnom a helyem. Minél több játékpercet szeretnék, és ha lehet, a Bundesligát megnyerni” – vélekedett. Ami a Lipcsében rejlő potenciált illeti, szerinte akár a Bajnokok Ligája-győzelemre is képesek lehetnek, amit jól jelez, hogy legutóbb elődöntős volt a csapat.

Azt is elmondta, hogy bár a két Bundesliga összehasonlíthatatlan a fizetések és prémiumok szempontjából, nem a pénz miatt választotta a német bajnokságot. A német Bundesligában egyébként január 9-én mutatkozhat be legkorábban, amikor a Leipzig a Dortmund ellen játszik majd.

Szoboszlai épp az interjú közzétételének napján, december 20-án játszott utoljára a Salzburgban, amelyben gólpasszt is adott a Wolfsberger ellen 3-2-re elvesztett mérkőzésen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!