Borult a papírforma, első meccsén kikapott a magyar válogatott a női kézilabda-Eb-n

2020. december 4. – 20:31

frissítve

Borult a papírforma, első meccsén kikapott a magyar válogatott a női kézilabda-Eb-n
Forrás: MTI/Ritzau/EPA/Bo Amstrup

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kézilabda-válogatott nagy meglepetésre 24-22-re kikapott Horvátországtól a dániai Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában pénteken Koldingban. A horvátok egyetlen BL-résztvevő csapatuk, a Podravka Koprivnica hat játékosára koronavírus miatt nem számíthattak, és sérülés miatt is hiányoznak ketten a keretből, de a hajrában így is lelépték a magyar csapatot – írja az MTI.

A magyar válogatott Tomori Zsuzsanna vezérletével jól kezdte a meccset, és bő tíz perc alatt hat gólt lőttek, köztük elég látványos összjátékok után született találatokkal. A horvátok ugyanakkor jól tartották magukat, egyre hatékonyabban védekeztek, és amikor negyven másodpercig kettős emberelőnyben játszottak, sikerült egyenlíteniük is (6-6). A magyarok ezzel párhuzamosan egyre inkább megtorpantak, elöl és hátul is sokat hibáztak, így le is maradtak, de a félidő végére sikerült kimászniuk a gödörből, így 12-12-es döntetlennel mehettek pihenni a csapatok.

A második felvonást a horvátok jó védekezéssel, a magyarok viszont elképzelés nélküli támadásokkal és rossz lövésekkel kezdték. Innentől aztán nagyjából fej-fej mellett haladtak, de a hajrára elfáradt a magyar csapat, több mint 11 percig nem lőtt gólt, így a horvátok egy 5-0-s sorozattal eldöntötték a meccset. A horvátok legeredményesebb játékosa Camila Micijevic volt, aki tíz lövésből négy gólt szerzett. Az Alba Fehérvár kapusa, Tea Pijevic tíz lövést védett, a Siófok beállója, Katarina Jezic pedig háromszor volt eredményes. A magyar kapusok közül Bíró Blanka három, Szikora Melinda öt védéssel zárt.

„Óriási csalódás számunkra a találkozó. Mélyen tudásunk alatt, szinte hit nélkül játszottunk, emellett dekoncentráltak is voltunk. Rengeteg technikai hibánk volt, valamint a horvátok nyitott védekezése ellen is szenvedtünk. Amikor sikerült helyzetig eljutnunk, akkor olyan játékosaink is hibáztak, akik egyébként ilyen esetekben nem, vagy csak nagyon ritkán szoktak. A legnagyobb csalódás számunkra az, hogy az eddig elvégzett munka és a lányok mutatott hozzáállása alapján egyáltalán nem számítottunk ilyen forgatókönyvre.”

– mondta Danyi Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A C csoport másik mérkőzését, a Hollandia-Szerbia találkozót 20.30-tól rendezték volna, ám egy nappal elhalasztották, mert két szerb játékos megfertőződött a koronavírussal. A magyarok vasárnap 16 órától Szerbiával, kedden 20.30-tól pedig a világbajnok Hollandiával találkoznak a C csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!