A szerbek első meccsét rögtön elhalasztották a női kézilabda-Eb-n

2020. december 4. – 09:39

Másolás

Vágólapra másolva

Koronavírusos eset miatt elhalasztották a Hollandia-Szerbia mérkőzést a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű C csoportjában, jelentette az MTI.

A szerb válogatott csütörtökön érkezett meg a C csoportnak otthont adó Koldingba, és az egyik játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje. Az érintett, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, azonnal karanténba került, és bár a többiek tesztje negatív eredményt hozott, őket is elszigetelték.

Az egész Európa-bajnokságra jellemző, hogy rendkívül szigorú szabályok vannak, a szállodából csak edzésre és meccsre mehetnek a játékosok, máshová nem. A találkozók után rögtön vissza kell térniük a szállodába, a médiával is csak interneten keresztül érintkezhetnek. Három naponta tesztelik valamennyi kerettagot. 35 fős kereteket kellett megadni, épp azért, ha a vírus elkezd terjedni, akkor legyenek még meccsre fogható játékosok.

A pénteken 20.30-ra kiírt holland-szerb meccset szombaton 20.30-tól játsszák, és a szerb küldöttség tagjait pénteken, illetve szombaton is ellenőrzik majd.

A magyar válogatott pénteken 18.15-től Horvátországgal játszik a csoportkör első fordulójában. Vasárnap jönnek a szerbek ugyanebben az időpontban. A válogatott előtt célkitűzés nincs. A csoportok első három helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Az Európa-bajnokságnak Norvégia is az egyik helyszíne lett volna, de lemondta. A norvég kapus, Silje Solberg tesztje negatív lett, de mint mondta, neki bónusz lesz, ha pályára is léphet. Akik már átestek a fertőzésen, a terhelésükre nagyon figyelni kell. A norvégok már bemutatkoztak, 35-22-re megnyerték a lengyelek elleni első meccsüket.

A magyar női válogatott harcban áll az olimpiai részvételért, a márciusi selejtezőt azonban elhalasztották, ahogy az olimpiát is.

A csütörtöki eredmények:

  • B csoport (Herning): Svédország-Csehország 27-24 (13-13), Oroszország-Spanyolország 31-22 (13-11)
  • D csoport (Kolding): Norvégia-Lengyelország 35-22 (17-13),
    Németország-Románia 22-19 (13-10)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!