Ferencváros – Barcelona 0-3

2020. december 2. – 20:58

frissítve

Ferencváros – Barcelona 0-3
Forrás: Attila Kisbenedek / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kövesse velünk élőben a Ferencváros – Barcelona meccset:

A Fradi ezúttal teljesen tehetetlen volt a Barcelonával szemben, semmilyen válaszuk nem volt a katalánok játékára. Kevesebb mint fél óra alatt kaptak is három gólt, innentől pedig hiába engedett ki látványosan a Barca, arra azért hanyagul odafigyeltek, hogy ne kerüljenek bajba, igazán nagy helyzetből talán csak egy volt a Ferencváros előtt.

Pedig az utolsó pillanatos gólok tőle szoktak érkezni. Van most helyette Baturina, aki érezhetően szeretne gólt szerezni, de a látottak alapján ebben a meccsben csak akkor van benne a szépítés, ha nagy szerencséje lesz a magyar csapatnak.

Eltökélten rugdalták a labdát a tizenhatoson belül, de valakiben mindig elakadt a labda, aztán végül a kapu mellett zúgott el a labda. Igazán veszélyesnek ezt sem lehetne mondani, de ha lesz még pár ilyen helyzet, akár be is csoroghat a labda Neto kapujába, ha szerencséje van a Fradinak.

A szlovén játékos csúnyán eladta a labdát, ebből pedig simán meglehetett volna a katalánok negyedik gólja, de Puig lepasszolta Dembélének, így pedig sikerült tisztázni hátul.

Már-már megalázóan könnyedén passzolgatott a tizenhatos környékén a Barcelona, de az i-re nem került fel a pont, Pjanicnak ugyanis nem sikerült góllal befejeznie az akciót. Közben a katalánok megint cseréltek, Braithwaite helyére jött De La Fuente.

Gyakorlatilag odaadta az ellenfélnek a labdát, de így a végére az egyre jobban kiengedő Barcelona ellen kezd felébredni a Fradi, főleg Baturina játéka tűnik ígéretesnek.

Először kellett védenie a Barcelona kapuját védő Netónak, miután a nemrég beállt játékos szépen fejelte a kapu felé Lovrencsics beadását. Ez volt egyébként a katalánok kapusának első védése a meccsen, eddig lényegében semmi dolga nem volt.

Tokmac helyett Mak érkezett, Baturina pedig Uzunit váltotta.

Kapott is érte egy sárga lapot. Nem sokkal később aztán Isael szabálytalankodott De Jong ellen.

De a kapu mellé lőtt. Sokkal érdekesebb ennél, hogy az OptaJose szerint Braithwaite korábbi gólját egy 33 passzból álló szekvencia előzte meg, ami az eddigi leghosszabb az idei BL-szezonban.

A magyaroknál Sigér helyére Laidouni jött be, Heistert pedig Lovrencsics váltotta, míg a Barcelonánál Alená Lenglet-t cseréjeként lépett pályára, Puig pedig Griezmann helyére érkezett.

Felgyorsított a Fradi, ebből pedig lövésig is jutottak, a blokk után pedig szöglettel jöhettek. A beadott labdát aztán megint egy katalán játékos fejelte el, így a másik oldalról is lőhetett egyet a Fradi, aztán egy bedobáshoz is jutottak az ellenfél térfelén, de Isael végül elvesztette a labdát.

Nem is nagyon kell nekik, gyakorlatilag már az első félidőben megnyerték a meccset. Ennek ellenére az azért látszik, hogy nem eresztettek le, ha nem is olyan agresszívan, de továbbra is nyomás alatt tartják a magyar csapatot még a saját térfelén is.

Végigrobogott a pályán, a tizenhatoson belül megcsinálta a cselt is, de végül csak az oldalhálót találta el. Nem sokkal később aztán már egy beadásból veszélyeztetett, de Braithwaite lemaradt a labdáról.

Somália indult meg a labdával, az ütemváltásokkal pedig Griezmannt is megzavarta kicsit, aki így jól felrúgta a magyarok játékosát. Ezután a Fradi meglepően hosszú ideig támadhatott, de nem igazán tudtak előrébb lopakodni a labdával, amikor pedig megpróbálták, el is vesztették a labdát.

Odaajándékozták a bosnyáknak a labdát a Fradi védői, ő viszont felszabadított helyettük, és jócskán a kapu fölé bombázott. Utána úgy bosszankodott, mintha éppen a magyar csapat vezetne a meccsen, de mivel nem ez a helyzet, azért vélhetően meg tudott békélni a hibájával.

Ugyanolyan nyomás alatt a Fradi, mint az első félidőben, többször el is adták már a labdát emiatt. Egy szép támadást viszont már sikerült vezetnie a magyar csapatnak, Heister beadása után Tokmac próbálkozhatott, a kipattanót pedig Sigér lőhette rá, de a lövése elkerülte a kaput.

De Jong és Firpo érkeztek a Barcelonába a második félidőre, ami most kezdődött el.

A játékrész végére talán egy kicsit feljavult a Fradi, de ahogy egy kicsit is veszélyessé válhattak volna, a Barca rögtön feljebb kapcsolt, és lekapcsolta az akciót. Egyértelműen ez az eddigi legrosszabb meccse a magyaroknak a BL-ben, hiába próbálkoznak, semmit nem tudnak kezdeni a nyomással. Az este többi meccse ennél egyelőre jóval szorosabb, élén a Manchester United – Paris Saint-Germain meccsel, ahol 1-1 az állás az első félidő után.

A magyar válogatott Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig korábban gólzáporos meccsen, 4-3-ra verte az Istanbul Basaksehirt, de mielőtt bárkiben is felmerülne, nem valószínű, hogy a Fradi is összehozza ezt az eredményt a végére.

Ha sikerül is huzamosabb ideig megtartani a labdát, nem bírnak a nyomással a magyar csapat játékosai, nem igazán tudnak kiszakadni a Barca-védők szorításából. Jó példa erre Tokmac korábbi szólója, ahol szépen végigvitte a labdát, hogy aztán végül az alapvonalon túlra szaladjon vele, de ezen túl is csak egy rövid felgyorsításra van szükség a katalánoktól ahhoz, hogy lefüleljék a támadást.

Busquets lökte fel Botkát, így pedig jó helyről jöhetett a Ferencváros, de Uzuni beadását kifejelték. Blazic lőhetett aztán, de lesen is volt, és Neto még ki is védte a lövését.

A katalánok simán jutnak el a kapuig, ha pedig ott vannak, akkor elképesztő hatékonysággal is dolgoznak, egymást követik a rettentően veszélyes helyzetek. Trincao azért így is elszórakozott egy helyzetet, később azonban csak az mentette meg a magyar csapatot, hogy miután Frimpong kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, kiderült, hogy még ezt megelőzően lest látott a partjelző. Braithwaite is kihagyott aztán egy helyzetet, így pár pillanatra fellélegezhetett a Fradi.

Frimpongot futotta le simán Braithwaite, csak úgy tudta megfékezni, hogy felborította. A dán köszönte szépen és összeomlott a tizenhatoson belül, a bíró meg befújta a tizenegyest, és egy sárgát is kiosztott Frimpongnak. A büntetőhöz aztán Dembélé állt oda, aki magabiztosan szerezte meg a Barca harmadik gólját.

Játszi könnyedséggel kényszerítik rá az akaratukat a Fradira, úgy dolgozzák ki a helyzeteket, mintha nem is lenne ellenfél a pályán.

Nem úgy tűnik, hogy a Barca megérzi Messi és Coutinho hiányát, Braithwaite remek centerezése után hamar érkezett a második katalán gól is.

Jordi Alba szép beadása után Griezmann gyönyörű mozdulattal engedte át a lábai között a labdát, majd sarkazott Dibusz lábai között a kapuba.

De ha be is talált volna Jordi Alba, akkor sem kapja meg a Barcelona a gólt, a spanyol ugyanis lesen kapta a labdát. A partjelző be is fújta a lest a lövése után.

Mindenhol ott vannak a Barcelona játékosai, fel kéne pörögnie a magyar csapatnak, hogy legyen esélyük támadásokat vezetni, jelenleg ugyanis pár másodpercre tudják csak megtartani a labdát. Tokmacot időnként keresik indításokkal, de nem sok lehetőséget adnak eddig a Fradinak. Cserébe mondjuk egyelőre nekik sem volt igazán veszélyes helyzetük.

Az első pillanattól fogva nyomás alá helyezik a Fradit, lényegében az egész katalán csapat a magyarok térfelén ólálkodik, és eddig nem is nagyon engedték fel a lábukat a gázpedálról.

A Barcelona sárgában, a Fradi zöld-fehérben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!