Ellepték a rendőrök Maradona házát, vizsgálják a halálát

2020. november 29. – 15:48

Másolás

Vágólapra másolva

Agyműtéte után nyolc nappal, november 12-én engedték haza Diego Maradonát, aki szerdán meghalt. A halál oka: hirtelen szívmegállás.

A Marca vasárnap arról számolt be, hogy az orvosa, Leopoldo Luque felelősségét elkezdte vizsgálni a rendőrség, ezért a klinikán valamint Maradona házában is sok rendőr jelent meg. A sportlap azt írja, hogy minkét helyszínre körülbelül 30 rendőr vonult ki. A nyomozásnak kell kideríteni, hogyan maradhatott 12 órán keresztül a világsztár futballista szakszerű felügyelet nélkül, és az is tisztázatlan egyelőre, miért nem volt defibrillátor a házban, ahol gyógykezelték. Azt is kell kideríteni, hogy megfelelően betartották-e az orvosi protokollt.

Az egész világon megemlékeztek Diego Maradonáról Fotó: AFP, José Luis Melgajero
Az egész világon megemlékeztek Diego Maradonáról Fotó: AFP, José Luis Melgajero

Maradona ügyvédje, Matias Morla már a halála után szóvá tette, hogy a mentők nagyon későn, csak félórával a riasztás után értek ki, ezzel az életben maradásának esélyei mindenképpen csökkentek. Az ügyvéd szerint állandó mentőfelügyeletnek kellett volna lennie a beteg közelében. A Marca úgy véli, hogy – ismerve az ügyvéd harciasságát – a bírósági ügy sokáig fog tartani, csakúgy, mint az argentin tízes legendája.

Maradonát pénteken már el is temették Buenos Airesben, Argentínában három napos nemzeti gyászt rendeltek el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!