Ellepték a rendőrök Maradona házát, vizsgálják a halálát

2020. november 29. – 15:48

Másolás

Vágólapra másolva

Agyműtéte után nyolc nappal, november 12-én engedték haza Diego Maradonát, aki szerdán meghalt. A halál oka: hirtelen szívmegállás.

A Marca vasárnap arról számolt be, hogy az orvosa, Leopoldo Luque felelősségét elkezdte vizsgálni a rendőrség, ezért a klinikán valamint Maradona házában is sok rendőr jelent meg. A sportlap azt írja, hogy minkét helyszínre körülbelül 30 rendőr vonult ki. A nyomozásnak kell kideríteni, hogyan maradhatott 12 órán keresztül a világsztár futballista szakszerű felügyelet nélkül, és az is tisztázatlan egyelőre, miért nem volt defibrillátor a házban, ahol gyógykezelték. Azt is kell kideríteni, hogy megfelelően betartották-e az orvosi protokollt.

Az egész világon megemlékeztek Diego Maradonáról Fotó: AFP, José Luis Melgajero

Maradona ügyvédje, Matias Morla már a halála után szóvá tette, hogy a mentők nagyon későn, csak félórával a riasztás után értek ki, ezzel az életben maradásának esélyei mindenképpen csökkentek. Az ügyvéd szerint állandó mentőfelügyeletnek kellett volna lennie a beteg közelében. A Marca úgy véli, hogy – ismerve az ügyvéd harciasságát – a bírósági ügy sokáig fog tartani, csakúgy, mint az argentin tízes legendája.

Maradonát pénteken már el is temették Buenos Airesben, Argentínában három napos nemzeti gyászt rendeltek el.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!