Maradona hazatért agyműtétje után, otthon kezelik tovább

2020. november 12. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc nappal agyműtétje után kiengedték a kórházból Diego Maradonát, az argentinok legendás futballistáját – jelentette az MTI.

A helyi televíziós csatornák felvételei szerint a világbajnok futballistát mentővel szállították el a Buneos Aires-i Olivos klinikáról, személyi orvosa, Leopoldo Luque pedig elmondta, hogy ő adott engedélyt a távozásra. A 60 éves sztár ügyvédje, Matias Morla arról tájékoztatott, hogy Maradona az idősebb lányához közeli házban folytatja felépülését és alkoholfüggősége miatt kezeléseket kap.

„A helyzet egyszerű, nyugalomra van szüksége a családja, hozzátartozói körében, akiknek tisztelettel kell egymáshoz viszonyulniuk, össze kell hangolniuk a látogatásaikat, mert Diegónak fel kell épülnie” – mondta Morla. Külön kérte a családtagokat és barátokat, hogy ne küldözgessenek egymásnak negatív üzeneteket a közösségi médiában, mert ez rossz hatással van Maradonára.

Diego Maradona a kórházban orvosával, AFP Photo, Diego Maradona Press Office
Diego Maradona a kórházban orvosával, AFP Photo, Diego Maradona Press Office

A hosszú évek óta komoly problémákkal küzdő világbajnok labdarúgó múlt hétfőn depresszió miatt került be egy magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Akkor azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat, ám múlt kedden koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni.

Eleinte úgy tűnt, hogy csütörtökön már haza is térhet, ám saját orvosa nem engedélyezte ezt, mert a futballista alkoholfüggősége miatt súlyos elvonási tünetek jelentkeztek nála. Egy másik orvos, Alfredo Cahe pedig kijelentette, hogy Maradonának gyógykezelésre van szüksége, hogy abbahagyja az alkoholfogyasztást, mert az egész családja egyetért abban, hogy jelenleg kezelhetetlen, ráadásul máj-, szív- és keringési problémái vannak.

A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!