RB Salzburg sportigazgató: Nagy az esélye, hogy Szoboszlai egy topklubhoz igazol

2020. november 24. – 20:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Red Bull Salzburg futballcsapatának sportigazgatója, Christoph Freund egy podcastban beszélt a csapat magyar válogatott középpályásáról, Szoboszlai Dominikről, valamint az esetleges téli klubváltásáról is.

„Természetesen szeretnénk, ha egy ilyen játékos a lehető legtovább játszana nálunk, másrészt az is egészséges, ha a következő lépést a megfelelő időben teszi meg. Meglátjuk, mi történik a télen, de nagy a valószínűsége, hogy egy nagyobb klubhoz igazol”

– mondta Freund a Sky Sport Austria műsorában. Ez alapján úgy tűnik, Salzburgban megbékéltek azzal, hogy a 20 éves Szoboszlairól hamarosan le kell mondaniuk. Igaz ugyan, hogy az elmúlt hetekben többször is kiemelkedő teljesítményt nyújtott – például győztes gólt szerzett az Izland elleni Eb-pótselejtezőn, és a Bajnokok Ligájában is betalált kétszer – ugyanakkor voltak kevésbé kiemelkedő meccsei is.

„Ez mindenképp a következő lépés a fejlődésében, hogy a benne rejlő potenciált minden meccsen ki tudja hozni magából. Ez az az utolsó pár százalék, amin Dominiknek még dolgoznia kell” – mondta Freund, és hozzátette, továbbra is nyitott kérdés, hogy erre a következő félévben még Salzburgban, vagy már egy másik bajnokságban kerül sor.

Bármi is legyen Szoboszlai döntése, a sportigazgató meg van győződve arról, hogy a következő években Európa egyik legkiemelkedőbb középpályásává válhat. A Sky Sport szerint nincs hiány érdeklődőkből, az Atlético Madrid, a Real Madrid, az Arsenal, a Tottenham és az RB Leipzig is szívesen látná soraiban a magyar középpályást, akit idén a sportújságírók a 8. legjobb 21 évnél fiatalabb, Európában játszó futballistának választottak. Szoboszlai legközelebb szerdán, a címvédő Bayern München elleni BL-meccsen léphet pályára.

>>> A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja >>>

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass