Rossi: Kiemelkedően eredményes időszakon vagyunk túl

2020. november 19. – 14:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Rengeteg pozitívumot ki lehet emelni a csapattal kapcsolatban, hiszen kiemelkedően eredményes időszakon vagyunk túl” – nyilatkozta a Törökország elleni 2-0-ás győzelem másnapján Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott karanténba kényszerült szövetségi kapitánya.

Rossi az Mlsz.hu-nak adott csütörtöki értékelése szerint a csapat elsősorban a fegyelmezettségének, az önbizalmának és a kiváló csapatszellemnek köszönhette az előző esti győzelmet. „Kényszerből szinte minden mérkőzésen különböző összetételű csapattal álltunk fel, ezért elsősorban azt emelném ki, hogy mindenki végig partnerként kezelte a pályán mellette játszó csapattársát” – mondta.

A koronavírusos szövetségi kapitány az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőhöz és a vasárnapi, Szerbia elleni NL-meccshez hasonlóan szerdán is tévén követte a mérkőzést, miközben telefonon tartotta a kapcsolatot a pálya mellett dolgozó stábjával.

„Speciális helyzetben néztem a mérkőzést. (…) Fokozta a helyzet érdekességét, hogy a valós történésekhez képest több másodperces csúszással láttam a képet, ezért telefonon már előbb értesültem bizonyos eseményekről, mint ahogy a saját szememmel láttam volna. Már a mérkőzés első félidejében is csoportgyőzelemre álltunk, de csak akkor nyugodtam meg, mikor a telefonomon megkaptam az információt, hogy megszereztük a második gólunkat is” – fogalmazott Rossi.

Az MTI a nyilatkozat kapcsán megjegyzi: Rossi nem csupán a törökök elleni szezonzáróval volt elégedett, hanem együttese tejes őszi produkciójával, hiszen nyolc meccsen egyetlen vereség mellett ötször győzött és két döntetlent értek el. A csapat a bolgárok és az izlandiak legyőzésével kijutott az Eb-re, míg az NL-ben 11 ponttal végzett kvartettje élén, megelőzve a nála előrébb rangsorolt orosz, szerb és török együtteseket, és feljutott a legjobb 16 csapatot magába foglaló A divízióba.

„Olyan sikereket értünk el, amikre hónapokkal ezelőtt senki sem számított” – nyilatkozta a mérkőzés után Dibusz Dénes, a magyar válogatott kapusa is. A meccsről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!