Felkerültünk a komoly ligába, a kemény srácokhoz

2020. november 18. – 23:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Folyamatosan estek ki a játékosok a magyar válogatottból, a sikeresség azonban nem változott. Van a csapatnak hátországa.

A magyar futballválogatott 2-0-ra győzte le a törököket szerda este a Puskás Arénában, amivel a Nemzetek Ligája B divíziójának megnyerte az egyik csoportját, és 2022 őszén már a legjobb 16 nemzet között játszhat ebben a sorozatban. Vagyis az A divízióban.

„Olyan sikereket értünk el, amikre hónapokkal ezelőtt senki sem számított. A csoportgyőzelemre mi sem számítottunk igazán, a folyamatos fejlődésben és a tisztes helytállásban bíztunk. A törökök elleni kinti győzelem beindított minket, és minden meccsen minél eredményesebbek akartunk lenni”

– magyarázta az M4 Sportnak a sikerhez bravúrokkal hozzájáruló kapus, Dibusz Dénes.

Szerinte minden téren felvették a versenyt az ellenféllel a mieink. Tudták a másik meccs állását, az volt a terv a második félidőben, hogy a gyors emberek kihasználják majd a védelem mögött megnyíló területeket, és így is lett, és egy szép győzelem kerekedett ki ebből.

„Valakinek oda kellett érnie arra a labdára” – ezzel kezdte értékelését az első gól szerzője, Sigér Dávid. Úgy gondolta, a második félidőben játszottak jobban. Az elsőben inkább a törökök domináltak. Futóteljesítménnyel igyekeztek kompenzálni azt, hogy a riválisnál képzett, jó játékosok vannak.

A másik gólszerző, Varga Kevin elismerte, hogy a második gól előtt alig várta, hogy minél hamarabb odaérjen a kapuhoz, hiszen 70 méteren keresztül vezette a labdát. „Az utolsó lépés előtt rosszul toltam, de mindenképpen a hosszút akartam laposan lőni. A gólörömre már nem volt erőm, annyira elfáradtam a sprint után.”

A mindhárom meccsen kezdő Nagy Ádám azzal nyitott, hogy felkerültek a komoly ligába, a kemény srácokhoz. Csütörtökön már utazik vissza Bristolba, lesz ideje feldolgozni, hogy mit értek el ebben a pár napban. Ő így értékelt a sportcsatorna kamerája előtt.

„Folyamatosan estek ki a játékosok, volt, akiket csak egy vagy két meccsre engedtek el, és mégis tudtunk olyat nyújtani a harmadik találkozón is, ami azt mutatta, hogy tudunk együtt dolgozni, együtt és egymásért küzdeni. Ha megvan az a 2-3 játékos, aki extrát tud húzni a kapu előtt az jó, de ha ők nem állnak rendelkezésre, akkor sincs baj. Azt sajnálom egyedül, hogy mi már belaktuk ezt a stadiont, de a szurkolók sajnos még nem.”

A kapitányt, Marco Rossit helyettesítő Gera Zoltán szerint frissíteni kellett a második félidőre, és Varga Kevin kiválóan szállt be. „Jól cserélt a kapitány, vagyis Marco Rossi. Az a kulcs, hogy annyira együtt van ez a társaság, hogy szinte edző nélkül is tudnak játszani. Játszani és nyerni akarnak, benne vannak ebben a jó formában, és ezt nagyon jó látni.”

Nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy ott lehetett ezen a két meccsen, mert nagyon sokat tanulhatott belőlük. Az U21-es válogatottnak, amit ő vezet, azt is fogja átadni, nézzék meg, minden sikerülhet. Gera kifejtette, Rossi profi módon szervezett meg mindent, elmondott mindent a játékosoknak, még ha nem is lehetett ott velük az edzőtáborban. Áldás volt neki, hogy pótolhatta a főnököt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!