Messi 11 milliárd forintnak megfelelő hűségpénzt kap

2020. november 14. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin sztárja 33 millió eurót kap jövőre a katalán futballklubtól, írja az ESPN sporttévé alapján az MTI.

Ez a hatalmas összeg forintban 11,7 milliárdnak felel meg.

A hűségpénz egy 2017-es megállapodás értelmében jár a hatszoros aranylabdás, világbajnoki ezüstérmes sztárjátékosnak. Az akkor meghatározott bónusz teljes összege 66 millió euró, de ennek a felét idén februárban már megkapta Messi.

A csapatkapitányi tisztet betöltő 33 esztendős labdarúgó nemrég távozni akart katalán anyaegyesületétől, ahol 2004 óta játszik. Végül letett arról, hogy eligazoljon – mert nem akart jogi vitákba bonyolódni arról, hogy ki kell-e érte fizetni a 700 millió eurós kivásárlási árat vagy sem –, viszont a vele (is) több kérdésben szembekerülő klubelnök, Josep Maria Bartomeunak és a teljes vezérkarnak le kellett mondania október végén. Az új vezetőséget várhatóan január végén választják meg.

Messi szerződése egyébként jövő nyáron lejár, így szabadon igazolhatóvá válik, ha addig nem köt új megállapodást.

Ahogy korábban írtuk, a focista értéke jelentősen csökkent életkora előrehaladtával, a Barcelona nem túl jó szezonja után, 140 helyett már csak 100 milliót ér a piacon egy sportpiaci elemzés szerint.

A Telex legfrissebb híreit itt találja, kattintson! <<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!