Csányi Sándor: Az NB II. alatt leállnak a futballbajnokságok

2020. november 9. – 17:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csányi Sándor elnök bejelentette, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félbeszakítja az amatőr bajnokságait.

Csányi az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I. és NB II., valamint a női NB I. folytatódik, a férfi NB III.-at és a megyei bajnokságokat, illetve a női NB II.-t, valamint az utánpótlás-sorozatokat viszont félbeszakítják.

A bejelentés megfelel annak az intézkedésnek, amit Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt jelentett be. Szerdán nulla órától tilos amatőr csapatsport-rendezvényeket tartani, ha az Országgyűlés ezzel egyetért kedden.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Csányi azt mondta, nagyon sajnálják, hogy az év meccsét, az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt nézők nélkül kell megrendezni csütörtökön, ahogyan a magyar válogatott további mérkőzéseit is az idén, illetve a Ferencváros és az FC Barcelona meccsét a Bajnokok Ligája csoportkörében. A válogatott vasárnap Szerbiát, jövő szerdán pedig Törökországot fogadja a Nemzetek Ligájában.

„Látva a számokat és a vírus terjedését, nem lehet olyan szigorú intézkedést hozni, amit ne tartanánk indokoltnak. Bármennyire is szeretjük a futballt, és szerettünk volna a nézők kedvében járni, most sokkal fontosabb, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg, és minél kevesebben haljanak meg” – nyilatkozta az MLSZ elnöke.

Az elnök kifejtette, nagyon bízik benne, hogy Szoboszlai Dominikot elengedi a válogatotthoz klubcsapata, a Red Bull Salzburg – amelynél újabb pozitív koronavírustesztek miatt az egész csapat karanténba került –, de az osztrák szabályok megsértését kockáztatva nem fogják Magyarországra hozni a játékost. „Szoboszlai Dominik a válogatott egyik nagy erőssége, sokkal nyugodtabb lennék, ha játszhatna a középpályás, de úgy gondolom, az ő színvonalát megközelítő játékosok vannak még a keretben” – nyilatkozta.

A salzburgi csapat tagjain hétfőn újabb teszteket végeztek el, és ha a járványügyi hatóság a negatív eredmény után hozzájárul, változhat a helyzet a válogatottnál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!