Elvonási tünetei miatt továbbra is kórházban marad Diego Maradona

2020. november 6. – 20:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elvonási tünetek miatt egyelőre nem engedik haza a kórházból Diego Maradonát, az argentinok legendás futballistáját, akit hétfőn szállítottak kórházba, keddre pedig kiderült, hogy vérrög van az agyában, ezért meg is kellett műteni. A jelenleg edzőként tevékenykedő egykori focista egyébként haza akar menni, de az elvonási tünetek miatt zavaros időszakai vannak, és nyugtatókat kap, hogy megkönnyítsék számára a tisztulási folyamatot – írja az MTI.

Maradona egyik orvosa, Alfredo Cahe kijelentette, a legendának gyógykezelésre van szüksége, hogy abbahagyja az alkoholfogyasztást, mert az egész családja egyetért abban, hogy jelenleg kezelhetetlen. Mint mondta, problémái vannak a májával, a szívével és az érrendszerével is, és nem lehet egy dolgot kiemelni, mert ezek a dolgok bonyolultak és összefüggenek. Cahe hozzátette, egyelőre rejtély, mit hoz a jövő az argentinok 1986-os világbajnoka számára, de jelenleg aggasztó az állapota, ezért nem mehet haza, hiszen olyan helyen kell lennie, ahol állandó segítséget kaphat.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendás csatárát 1997-es visszavonulása óta egészségi problémák sújtják, már többször vívott csatát az alkohol- és drogfüggőséggel a nyilvánosság előtt. A 60 éves Maradona depresszió miatt került be egy magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Hétfőn azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat, ám kedden koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni. A műtét komplikációk nélkül lezajlott, és eleinte úgy tűnt, csütörtökön hazatérhet, jelenleg azonban nem tudni, mikor engedik majd ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!