Kórházba került Diego Maradona

2020. november 3. – 09:32

frissítve

Kórházba került Diego Maradona
Diego Maradona a 2018-as oroszországi foci vb-n is furcsa volt, de azért összekapta magát Fotó: Franck Robichon / MTI_EPA

Másolás

Vágólapra másolva

Az egykori sztár hivatalosan még mindig edző, de általában nincsen jó állapotban.

Ismét kórházba került Diego Maradona, a 60 éves argentin futball-legenda. Mint a 24.hu Rangadó írja, az egykori futballzseni, aki leginkább egy szabálytalan, angolok elleni, kézzel szerzett vb-gólról maradt emlékezetes, néhány napja ünnepelte a 60 éves születésnapját, de pár napra megint be kellett feküdnie a La Plata-i kórházba.

(Ide kattintva olvashatók további friss írásaink!)

Diego Maradona már futballistaként is drog- és súlyproblémákkal küzdött, de visszavonulása óta elhatalmasodtak a pszichés betegségei és egyéb problémái.

Maradona amúgy jelenleg az argentin élvonalban szereplő Gimnasia La Plata edzője, legutóbb részt vett a bajnokság nyitómeccsén, de a kezdőrúgás előtt távozott.

Az alacsony termetű, pufók testalkatú, de zseniális cselkirály a Boca Juniorsban és a Barcelonában is játszott, majd legnagyobb sikereit a Napoliban érte el 1984 és 1991 között.

Már pályafutását is botrányok tarkították, összeverekedett az újságírókkal, különböző okok miatt eltiltásokat kapott, kokainfüggő lett, állandóan súlyproblémákkal küszködött.

Olykor a politikai aktivitása is visszatetszést keltett; dél-amerikaiként a baloldali romantika, Che Guevara istenítése még jól is állt neki, ugyanakkor a térség diktátorainak, Fidel Castrónak és Hugo Cháveznek a legalizálása így is kínos volt.

Saját bevallása szerint úrrá lett a drog- és alkoholfüggőségén, gyomorszűkítő műtéteken is átesett, de legutóbbi nyilvános szereplései is rendkívül kínosak voltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!