A kormány 204 milliárdot szán az atlétikai vb infastruktúrájára

2020. október 31. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

A 2023-as atlétikai világbajnokságnak otthont adó stadion és a hozzá kapcsolódó fejlesztések 204 milliárd forintba fognak kerülni, többe, mint a tavaly átadott Puskás Aréna.

A 24.hu vette észre a Magyar Közlönyben, hogy a kormány 204 milliárd forintot szán a Nemzeti Atlétikai Központra, a hozzákapcsolódó létesítményekre, valamint egy gyalogos és kerékpáros híd megépítésére.

A 2023-as vb stadionját és létesítményeit Ferencváros déli részén és Észak-Csepelen építik. A központi elem egy 40 ezres, később kisebb méretűvé, 15 ezer főssé átalakítható stadion, de a környezetrendezési és árvízvédelmi beruházások többe kerülhetnek, mint maga az épület.

A vb-stadion építéséhez az ellenzéki vezetésű főváros és a kilencedik kerület is csak alku árán járult hozzá. A főváros 50 milliárd forintos egészségügyi beruházást kért a kormánytól. A stadionépítést civilek is ellenzik, úgy érzik, egy értékes zöldfelületet veszít el a város.

A futball-Európa-bajnokság miatt is felhúzott 65 ezres Puskás Aréna, az eredeti terveket jóval meghaladóan, 190 milliárd forintért készült el, de az atlétikai vb létesítményei még ezt az összeget is jóval meghaladják a 204 milliárddal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!