A 90. percben egyenlített a Fradi a Dinamo elleni BL-meccsen

2020. október 28. – 21:05

frissítve

A 90. percben egyenlített a Fradi a Dinamo elleni BL-meccsen
Fotó: Szabó Bernadett/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A 28. percben tizenegyesből szerzett vezetést a Dinamo Kijev, néhány perccel a második félidő vége előtt egy szerencsés góllal lett 2-0. Az 59. percben szépített a Fradi, a nagyot küzdő Tokmac talált be egy közeli lövésből. A 90. percben a csereként beállt Boli egyenlített. Nem lett meg a Fradi első hazai BL-győzelme, a következő fordulóban a Juventusszal játszanak.

96. perc: Újabb Fradi-szöglet. Zubkov tudott lőni a pontrúgás után, a labda elsuhant a kapu felett. Ezután a bíró lefújta a meccset, 2-2 a végeredmény.

94. perc: Heister beadásába lépnek bele az ukrán védők, szöglet jön. Nem volt veszélyes, kifejelték.

90. perc: Egyenlít a Fradi, 2-2! Boli a gólszerző. Laidouni lőhetett kapura az ötösön belül. Nem sikerült igazán jó, de Boli úgy tudott belepiszkálni, hogy gól lett belőle.

88. perc: Két csere a Dinamónál, Baluta és Verbic állt be.

87. perc: Beállt Dvali, a szabadrúgás után rögtön ő fejelhetett. A fejes a kapu fölé szállt, de közben jelzett a bíró, hogy lesen állt Dvali. Lovrencsicset Botka váltotta.

86. perc: Piros lapott kap Szidorcsuk, miután begyűjtötte a második sárgáját. Nem nagyon reklamált, csöndben leballagott a pályáról. Az utolsó percekre emberelőnyben lesz a Fradi.

83. perc: Boli lőtt elvetődve a tizenhatos vonaláról. Középre ment, Bojko kapus könnyedén fogta, ki sem jött róla. A gól óta ez volt a legnagyobb helyzete a Fradinak. Újabb csere lesz, Botka és Dvali készülődik.

81. perc: Garmash áll be Bujalszkij helyére a Dinamónál.

77. perc: A Dinamo továbbra is inkább visszahúzódik saját térfelére, a Fradinál van többet a labda, de komoly helyzetig, lövésig nem jutnak.

75. perc: A második oldalon is villan a sárga, Bujalszkij kapta, Kovacevicet vágta fel.

73. perc: És akkor a cserék: Mak váltja Sigért, Boli pedig Isaelt. A Dinamo még nem cserélt.

71. perc: A frissen beállt Laidouni is kap egy sárgát lerántásért. A gólszerző Tokmac reklamált a döntés miatt, ő is kapott egy lapot. Ezzel együtt már 5 Fradi-játékos sárgult be. Közben kettős cserére készül Rebrov.

Fotó: Szabó Bernadett / Reuters
Fotó: Szabó Bernadett / Reuters

70. perc: Szabadrúgást kap a magyar csapat 30 méterre a Dinamo kapujától. Isael végezte el megint, de pont az ukrán kapus kezébe lövi a labdát.

68. perc: A Fradi most próbálja tartani a labdát, beszorul kissé a Dinamo. A labdatartás azonban nem jár helyzettel, jól zár az ukrán csapat védelme.

65. perc: Csere az FTC-ben, Haratin helyére Aissa Laidouni áll be.

62. perc: Felbátorodott a Fradi a góltól, Isael rúghatott újabb szögletett. Veszélytelen volt, könnyedén kivágják a védők. Mintha az ukránokat megzavarta volna a bekapott gól. Laidouni fog beállni az FTC-be.

59. perc: Szépít a Fradi, 2-1! Tokmac kapott jó labdát Zubkovtól az ötös sarkánál, majd fordulásból kilőtte a hosszú sarkot, a kapufát is érintette a lövés.

57. perc: Nyugodtan passzolgat a Dinamo, a Fradi csak keresi a labdát.

52. perc: Most egy dinamós kap sárga lapott, Szidorcsukot figyelmeztette a bíró Somália fellökéséért.

51. perc: Nem nagyon változott a játék képe az első félidőhöz képest, a Fradi alig tudja megjátszani a labdákat, sokszor csak szabálytalanság árán tudják megállítani az ukránokat, akiknek több veszélyes megindulásuk is volt. Tokmac nagyot küzd elől, de nem igazán kap használható labdákat, hiába jön vissza egészen a felezővonalig.

48. perc: Haratin tisztázott Cihankov beadása után.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, egyik csapatban sem volt csere.

Második félidő:

47. perc: Isael végezte el a kisszögletet, lepasszolta Tokmacnak, aki tovább passzolta Lovrencsicsnek. A magyar játékos beadása viszont nem volt jó, Kovacevic nem tudta megcsúsztatni jól a labdát. Ezzel le is fújta a bíró az első félidőt.

45. perc: Újabb Fradi-szöglet.

41. perc: Újabb Dinamo-gól, már 0-2. Egy oldalró jövő beadás után Lovrencsics úgy ért bele a labdába, hogy az Carlos De Pena lábára pattant, onnan pedig Dibusz kapujába. A kapus tehetetlen volt, nagyon közelről jött a labda, nem is számíthatott rá, hogy így pattan.

Dinamó-játékosok ünneplik a második gólt – Fotó: Szabó Bernadett /Reuters
Dinamó-játékosok ünneplik a második gólt – Fotó: Szabó Bernadett /Reuters

37. perc: Lovrencsics elfutása után Tokmac jutott lövőhelyzethez a kapuval szemben, de csavarása nem talált kaput.

30. perc: Újabb veszélyes Dinamo-támadás, az ötösön álló Kovacevicnek kellett blokkolnia Bujalszkij lövését. Az ellentámadás gyorsan elhal, nem tudták indítani a gyors Tokmacot.

28. perc: Cihankov állt a labda mögé, a Fradi-szurkolók fütyülése sem zavarta meg, magabiztosan lőtte be a büntetőt. Dibusz a másik oldal felé vetődött, esélye sem volt védeni. 1-0 a Dinamo Kijevnek. Ez az ukrán csapat első gólja az idei BL-sorozatban.

26. perc: Tizenegyest kap a Dinamo, a szögletet követően Haratin kezéhez ért a labda. Egy sárgát is begyűjt a vétkes.

26. perc: A meccs első szöglete, a Dinamo rúgja.

25. perc: Beszorul kicsit a Fradi, nem nagyon tudják kihozni a labdát saját térfelükről, gyorsan elszórják.

21. perc: Újabb FTC-játékos kap sárgát, ezúttal Heister csúszott oda csúnyán az egyik ukránnak.

19. perc: Egy jó csel után Karavajev lőtt közelről, Dibusz védett nagyot, a kipattanót kivágják a védők. Marad a 0-0.

18. perc: Isael végezte el a szabadrúgást, de beadása nagyon rossz volt, nem talált csapattársat.

17. perc: Isaelt rúgják fel a kaputól 30 méterre. Szabadrúgással jön az FTC.

14. perc: Zubkov vezethette rá a labdát az ukrán védőkre, lövése elakadt bennük. Talán jobban járt volna, ha passzolni próbál.

12. perc: A meccs első sárgája, az FTC játékosa, Somália kapja Safarenko felrúgásáért.

Somália kap sárgát az FTC-Dinamo Kijev BL-meccsen – Forrás: Szabó Bernadett / Reuters
Somália kap sárgát az FTC-Dinamo Kijev BL-meccsen – Forrás: Szabó Bernadett / Reuters

11. perc: Most a Fradi tartja a labdát és passzolgat a Dinamo térfelén. Zbukov kapott jó indítást, de a kapus felszedte előle a labdát.

8. perc: A másik oldalon Cihankov lőhetett 12 méterről, de lövése messze elkerülte Dibusz kapuját.

7. perc: Eddig a Kijev birtokolja többet a labdát, a Fradi most először tud ott maradni az ellenfél kapuja előtt. Isael lövése nem okozott gondott a kapusnak, könnyedén fogta a középre tartó labdát.

3. perc: Zubkov mentett nagyot, lövőhelyzetbe került volna az egyik ukrán játékos a Fradi tizenhatosán belül, de a védő jól lépett bele a passzba.


1. perc: A Dinamo Kijev kezdi a meccset, 5500 néző van kint a stadionban.

Első félidő:

A kezdőcsapatok:

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Kovacevic, Heister – Haratin, Sigér D., Somália – Zubkov, Isael, Nguen. Cserék: Bogdán, Bánki M., Baturina, Boli, Botka, Dvali, Frimpong, Laidouni, Mak

Dinamo Kijev: Bojko – Kedziora, Zabarnij, Popov, O. Karavajev – Szidorcsuk, Saparenko, Bujalszkij, Cihankov, De Pena – Szuprjaha. Cserék: Nescseret, Sabanov, Szirota, Baluta, Verbic, Sepelev, Citaisvili, Andrievszkij, Lednev, Harmas, Duelund, Rordigues, Clayton

A meccs előtt:

25 év után szerepel újra a Bajnokok Ligájában a Ferencváros, múlt héten az első fordulóban 5-1-re kikaptak az FC Barcelonától. A Fradi gólját az ukrán Haratyin szerezte tizenegyesből. A G csoport másik meccsén az olasz Juventus simán nyert, 2-0-ra győzte le a hazai pályán játsszó Dinamo Kijevet a nyáron igazolt Alvaro Morata góljaival.

A Ferencváros a Dinamo ellen játssza első hazai BL-meccsét a mostani sorozatban. A Fradi még soha nem nyert hazai pályán a BL-ben, vagyis az ukrán csapat legyőzésével történelmet írhat a klub. Az 1995-1996-os szezonban a Grasshoppersszel 3-3-at, a Real Madriddal pedig 1-1-et játszottak, míg az Ajaxtól kikaptak 5-1-re. A két csapat még nem játszott egymással tétmeccset, egy 2013-as barátságos meccsen a Fradi nyert 3-2-re.

Az FTC ukrán edzőjének, Szerhij Rebrovnak nem ismeretlen a Dinamo, hiszen játékosként kilenc, edzőként pedig két bajnoki címet szerzett velük. Az ellenfél edzőjével sem először találkozik Rebrov; még a Dinamo edzőjekét 8-szor meccselt a Mircea Lucescu vezette Sahtar Donyeckkel, négyszer Lucescu, háromszor Rebrov nyert.

„A Barcelona taktikájához jobban kell alkalmazkodnunk, most viszont sokkal inkább a saját játékunkra kell koncentrálni. Persze a Dinamo Kijev is nagyon erős csapat, de hazai pályán nekünk kellene érvényesíteni az akaratunkat” – mondta az esélyekről Rebrov a meccset megelőző sajtótájékoztatón.

Fotó: Kovács Tamás /MTI
Fotó: Kovács Tamás /MTI

Az ukrán csapat helyzetét nehezíti, hogy koronavírus-fertőzés miatt nem számíthatnak két alapemberükre, a kapus Hrihorij Buscsanra és középhátvéd Vitalij Mikolenkóra. A Fradi győzelemmel hangolt a BL-meccsre, szombaton 2-0-ra győzte le a bajnokságban az Újpestet. Akárcsak a hétvégi bajnokin, most is kötelező lesz a maszkviselés a szurkulóknak.

A szerdai mérkőzést még a Groupama Arénában rendezik, a Juventust és a Barcelonát már a jóval nagyobb befogadóképességű Puskás Arénában fogadják. A Juventussal november 4-én, a Barcelonával december 2-án játszanak.Az UEFA előírásai miatt csak 5200 jegyet értékesíthettek a meccsre, viszont a Puskásba további 10 ezer szurkolók engedhetnek be. Mindhárom meccsre elfogyott az összes jegy.

(Borítókép: az FTC játékosai ünnepelnek a Dinamo Kijev elleni BL-meccs után)

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!