FTC: A Telex tájékozatlan, előítéletes és nem kíváncsi a valóságra

2020. október 27. – 13:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligájában szereplő magyar klub ezt arra válaszolta, hogy megkérdeztük, milyen járványügyi előírásokat kell betartaniuk a szerdai, Dinamo Kijev elleni csoportmeccsen. Korábban a Magyar Hang és az egyébként kormánypárti 888.hu is összetűzésbe keveredett a Fradival.

A Telex is megírta, hogy a koronavírus-járvány kellős közepén több mint 15 ezren nézték végig szombaton a Groupama Arénában, ahogy a Ferencváros 2-0-ra legyőzi az ősi rivális Újpestet. A 444 szúrta ki, hogy a tévéközvetítésből és a helyszínen készült fotókból is jól ki lehetett venni, hogy a szurkolók nem igazán vették komolyan a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabályokat: a tömött lelátókon sokan egyáltalán nem vették fel a maszkot, a távolságtartásról nem is beszélve. Szintén a 444 írta meg, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs is kint volt a meccsen, később olyan fotót posztolt magáról, amin maszk nélkül szurkol.

A Magyar Közlönyben csütörtök este jelent meg és másnap már életbe is lépett a kormányrendelet, ami a sportrendezvényeken is kötelezővé tette a maszkviselést. A közel telt házas rangadó egyébként úgy ment le, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján arra szólította fel az embereket, hogy ne vegyenek részt tömegrendezvényeken.

Szerdán a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijevvel játszik a Fradi, azt a meccset is a Groupama Arénában rendezik. Bár az UEFA előírásai miatt nem lesz telt ház, a stadion kapacitásának maximum 30 százalékáig engedhetnek be nézőket, így is 5 ezren lesznek kint a csoportmeccsen, minden jegyet eladtak rá. (A Juventus és a Barcelona elleni meccseket a jóval nagyobb Puskás Arénában játsszák, oda 15 ezren mehetnek majd be.)

A Ferencváros szurkolói a szombati FTC-Újpesten – Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
A Ferencváros szurkolói a szombati FTC-Újpesten – Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Az M4 hétfői műsorában Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető cég és a Ferencvárost képviselő marketingügynökség, a Sport Five Hungary Kft. ügyvezető igazgatója beszélt arról, hogy a klubnak milyen előírásoknak kell megfelelnie a BL-meccsen. Ezen felbátorodva írtam az ügynökségnek, többek között arra voltam kíváncsi, hogy az érvényben lévő magyarországi járványügyi szabályokhoz képest milyen extra előírásoknak kell megfelelniük a BL-ben, a BL-meccseken is kötelező lesz-e maszkviselés, hogyan ellenőrzik annak betartását, és lesznek-e üres székek kihagyva a szurkolók között.

A válasz nem az ügynökségtől, hanem magától az FTC-től érkezett, a levelet is a klub nevében írták alá. A feltett kérdéseimre nem is válaszoltak, viszont leírták, hogy a jövőben sem akarnak együttműködni a Telexszel. Ami abból a szempontból nem meglepő, hogy még az Indexnél rendszeres volt, hogy a klub nem válaszolt írásbeli megkereséseinkre, és egy idő után a meccsekre sem juthattunk be.

„Tisztelt uram, ön már a hvg.hu és az index.hu munkatársaként is fordult hozzánk, akkor is és most is azt tudjuk mondani, hogy az FTC érdekeit súlyosan sértő tartalmak közzététele miatt nem óhajtunk együttműködni önökkel. Ezen a tényen az sem változtat, hogy átnevezték a lapjukat.

Az ön által képviselt platformokon az elmúlt években folyamatosan rossz színben tüntették fel a hazai sportéletet, a magyar labdarúgást, és ami igazán perdöntő, a 121 esztendős rekordbajnok Ferencvárosi Torna Clubot, ezzel kárt okozva az FTC-nek.

Megerősítjük, hogy továbbra is úgy gondoljuk, önökkel felesleges az együttműködés, mert tájékozatlanok, mert előítéletesek, mert nem is kíváncsiak a valóságra, a másik fél véleményét önök a saját céljaikra használják.

Levelünk közzétételéhez kizárólag akkor járulunk hozzá, ha az teljes terjedelmében történik.

Üdvözlettel: FTC”

Nemrég a Magyar Hang írt arról, hogy összetűzésbe került a klubbal. Elutasították akkreditációs kérelmüket a Fradi hazai BL-meccseire, annak ellenére, hogy az UEFA-tól megkapták azt. Az FTC azzal indokolta az akkreditáció megtagadását, hogy a lap sértő tartalmakat tett közzé róluk, ezért nem kívánnak együttműködni velük. Az FTC korábban az egyébként kormánypárti 888.hu-t is kitiltotta egy általuk sérelmezett cikk miatt.

Arról, hogy milyen elvek szerint tiltanak ki újságokat Kubatov Gábor klubelnök, a Fidesz pártigazgatója újévi köszöntőjében beszélt részletesen. „Ha nincsen valamiféle érdekképviseletünk, akkor azt csinálnak velünk, amit akarnak, és higgyék el, hogy ez nem politikai kérdés, mert innen a stadionból egy csomó portál ki van hajítva. Nem dolgozunk velük, nem léphetnek be, mert csak a vizünket isszák, és az időnket pazaroljuk rájuk, mert úgyis tudják, hogy mit írnak, előre megvannak a cikkek. De ez nem politikai kérdés, mert van jobboldali portál, amelyik nem tudott viselkedni, az nem fog bejárni ide. És van olyan baloldali portál, amelyik nem fog bejárni ide.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!